sylvana ijsselmuiden

Sylvana IJsselmuiden: vriend, leeftijd, wiki en veel meer

Last Updated on: 31st juli 2023, 10:10 am

De blonde dame die haar roots in Friesland heeft, is inmiddels ontzettend bekend geworden in Nederland. We hebben het hier over de Sylvana IJsselmuiden. Veel mensen kennen haar van een aantal Nederlandse platforms. Zo is zij namelijk presentatrice van Dumpertreeten maar presenteert ze ook voor Autobahn.eu en is ze dol op flauwe woordgrapjes. In dit artikel leggen we uit wie Sylvana precies is, wat ze in haar carrière tot nu toe heeft gedaan, waar haar interesses liggen en nog veel meer…

 

 Sylvana IJsselmuiden Leeftijd & Achtergrondinformatie

Sylvana is geboren op 24 november 1994. Momenteel is ze dus 28 jaar oud. Sylvana heeft in meerdere interviews laten weten dat ze een erg prettige jeugd heeft gehad. Ze is opgevoed door haar twee ouders en groeide samen op met haar twee broers en zus. Ze heeft in haar jeugdjaren in Leeuwarden gespendeerd, de hoofdstad van Friesland. Dat ze trots is op haar provincie laat ze regelmatig merken.

In een interview vertelde Sylvana dat op twaalfjarige leeftijd haar ouders zijn gescheiden. Ondanks deze gebeurtenis stond de hele familie achter haar. Ze vertelt in het interview waarom de support van haar ouders voor Sylvana zo belangrijk is: ‘Mijn familie heeft altijd achter mij gestaan, en dat is heel erg fijn’

Wil je Sylvana graag eens ontmoeten? De kans bestaat dat je haar treft in café de Prins, gevestigd in Leeuwarden. Wanneer ze haar familie bezoekt, drinkt ze namelijk graag een wijntje bij haar stamkroeg.

Kenmerkend aan Sylvana is haar interesse voor typische hobby’s die jongens beoefenen, zoals voetbal en formule 1. In haar kinderjaren kreeg ze genoeg tijd en ruimte om zich met deze hobby’s bezig te houden en dat is te zien ook! Een paar voorbeelden:

 • Voetbal à Haar doorzettingsvermogen is terug te zien in haar voetbalcarrière. Ze heeft haar hele jeugd gevoetbald bij MKV’29. Haar favoriete positie is rechtsback, waaruit ze goed kan aanvallen voor een doelpunt. Bij MKV speelde ze op het hoogste niveau van Friesland, dat was zelfs op hoger niveau dan haar broer! Vervolgens is ze gescout door de KNVB wat een hele prestatie op zich is. Ondanks het feit dat Sylvana liever buiten gaat voetballen, heeft ze, nadat ze was gescout, nog een tijdje zaalvoetbal gespeeld bij Heerenveen. Haar liefde voor voetbal, buitenom haar eigen talent en de bewonderenswaardige carrière, valt terug te zien in de voetbaltrainingen die ze jarenlang heeft gegeven voor kleine kinderen.
 • Formule 1 à Al erg vroeg was Sylvana geïnteresseerd in Formule 1. Via het internet of tv volgde ze veel races en verdiepte zij zich in de auto’s, de banen, de rijders en teams. Uiteindelijk is ze doorgegroeid tot presentatrice voor Autobahn F1 Show.

Wat je inmiddels misschien is opgevallen; als Sylvana zich ergens op stort, gaat ze er volledig voor en dat heeft tot nu toe erg goed voor haar uitgepakt. Het succes op verschillende platformen hebben haar status en aanzien aanzienlijk verhoogd, terwijl ze al die tijd gewoon zichzelf is gebleven. Je kan wel stellen dat Sylvana op allerlei aspecten een interessante vrouw is, dat is precies waarom we haar in dit artikel de spotlight geven.

Start van haar carrière

Omdat Sylvana door de jaren heen een brede carrière heeft opgebouwd, is het interessant om in kaart te brengen waar deze precies is gestart. Voordat Sylvana bekend werd, zat ze op de havo. Toen ze haar middelbare school had afgerond, besloot ze een theateropleiding te volgen in Leeuwarden, bij D’Drive.

Tijdens haar studie wist ze al een flink aantal commercials te regelen, wat misschien wel het opstapje is geweest voor een glorieuze carrière. De officiële start van haar carrière begon bij SBS6 waar ze twee programma’s heeft gepresenteerd.

Actrice

Een gedeelte van Sylvana’s carrière bestaat uit acteerwerk, wat ze met veel plezier heeft gedaan. Ongetwijfeld heeft de studie die Sylvana heeft gevolgd een positief effect gehad, naast haar talent en leergierigheid voor acteerwerk. Hier is een klein overzicht van alle films en series, waarin Sylvana een rol heeft vervuld.

 • In Fout Bloed, een miniserie uit 2015, speelt Sylvana de rol van Mieke
 • In Fissa speelde Sylvana de rol van Fleur
 • Een kleinere rol in de tv-serie SpangaS
 • Ze vervulde een rol als barvrouw in de film Fataal
 • Enkele bijrollen in de films Hartenstrijd en De Masters

Presentatrice

Misschien dat je Sylvana in de eerste instantie niet meteen herkent van haar acteerwerk maar eerder als presentatrice.

Zo presenteert Sylvana namelijk Dumpertreeten, de bekende show op YouTube waar populaire dumpert filmpjes worden bekeken en beoordeeld. Als je nog niet helemaal bekend bent met Dumpert, leggen we graag uit wat het is.

Het Dumpert platform

Dumpert is een online platform waar gebruikers foto’s en video’s kunnen uploaden. Zoals je al had verwacht, zijn dit meestal grappige of bijzondere filmpjes. Je kunt het vergelijken met ‘Lachen om home video’s, waar een presentator commentaar geeft op een aantal leuke video’s.

De dumpertreeten-show die wekelijks op het YouTube kanaal van Dumpert verschijnt, lijkt hier veel op. De presentatoren kijken samen, soms ook met gasten, geselecteerde filmpjes en deze worden vervolgens bekritiseerd en beoordeeld met een score door een filmpje een aantal ‘reeten’ te geven. Hier is Sylvana bijna elke week te zien

Niet zomaar presentatrice voor Dumpert

Als je bekend bent met de show, weet je dat Sylvana een belangrijke rol vervuld voor het hele Dumpert platform. Niet omdat ze de show heeft bedacht of heeft gesponsord maar juist omdat zij een bijzondere plek heeft gestolen in de harten van veel dumpert fans, oftewel de reaguurders.

Dat de Friese presentatrice zo knap is, is niet de enige reden waarom alle reaguurders dol op haar zijn. Sylvana behandeld namelijk allerlei persoonlijke vragen van reaguurders en geeft soms liefdesadvies of andere tips. Daarnaast gaat Sylvana zelfs langs bij sommige speciale reaguurders, die iets bijzonders hebben gedaan of bekend zijn geworden door een filmpje. Onze altijd vrolijke presentatrice heeft daarom een bijzonder plekje in de show. Fans van de show zouden haar niet kunnen missen.

Autobahn F1 show

Haar presenteerwerk bestaat niet alleen uit het bekijken van filmpjes. Ook presenteert ze vol trots de Autobahn F1 show voor het online magazine Autobahn. Wanneer het Formule 1 seizoen weer begint, staat de agenda van Sylvana waarschijnlijk bomvol!

Influencer

Anno 2020 is influencer een gewaagde term. Veel bekende mensen kiezen ervoor om influencer te worden voor een bepaald merk. Het is namelijk een goede bijverdienste, voor relatief weinig werk. Alleen een leuke foto plaatsen waar het merk duidelijk zichtbaar is. Influencers zijn daarom in Nederland zowel geliefd als gehaat. Welke meningen er zijn over influencers en influencing, laten we voor nu even in het midden.

Toch zien we op het Instagram account van Sylvana (met bijna 300.000 volgers) weinig foto’s waarbij sprake is van betaalde promotie. Gelukkig zet onze vrolijke Friese haar bereik op social media beter in. Vaak reageert ze op leuke en lieve reacties en is ze als het ware ‘een moeder’ voor veel reaguurders door haar tips en advies.

Sinds de uitbraak van het Coronavirus is ze een livestream gestart voor iedereen die behoefte heeft om even te praten of via de livestream in contact wil komen. Veel mensen zitten met de pandemie alleen thuis en Sylvana draagt graag een steentje bij door met deze mensen te praten, een challenge te doen of kijkers de ruimte bieden om iets te laten zien (zoals huisdieren of iets creatiefs).

Model

Alhoewel Sylvana een prachtige vrouw is om te zien, heeft haar carrière als model niet bijzonder veel invloed gehad op de bekendheid die ze vandaag heeft. Zo nu en dan zien we wel eens een pikante foto van Sylvana op Instagram verschijnen en weten de meeste Nederlandse mannen gelijk weer hoe knap ze is.

Maar zoals Sylvana heeft aangegeven, blijft ze graag zichzelf. Waarschijnlijk heeft haar carrière als model genoeg potentie om te groeien, maar kiest ze hier zelf niet voor… en dat is volkomen begrijpelijk! Onze Sylvana is enorm druk met het presenteren van o.a. Dumpert en de Autobahn F1 Show. Toch heeft Sylvana een aantal mooie prestaties binnengehaald, die wij natuurlijk graag even toelichten;

 • FHM top 500 mooiste vrouwen van Nederland 2018

FHM is al sinds 2000 een populair magazine voor mannen, waarin allerlei onderwerpen worden besproken wat mannen interesseert. Sinds 2013 is dit magazine online gegaan maar twee jaar eerder werd de FHM500 geïntroduceerd, een magazine met de 500 knapste vrouwen van Nederland. In 2018 pakte Sylvana van alle vrouwen in Nederland de tiende plek!

 • FHM top 500 mooiste vrouwen van Nederland 2019

Ook in 2019 belandde Sylvana weer in de FHM500. Deze keer niet in de top 10, maar net daarbuiten, op de vijftiende plek!

Of ze in de FHM500 van 2020 komt, is niet met zekerheid te zeggen maar we kunnen ervan uitgaan dat we Sylvana ook in de FHM500 van 2020 terug gaan zien!

De vriend van Sylvana

Sylvana is een aantrekkelijke vrouw, dat weet heel Nederland. Veel mannen zijn bekend met haar naam en weten meestal snel te benoemen dat ze een knappe meid is. Logisch dat sommige mannen er alleen maar van kunnen dromen om eens met haar op date te gaan. Voorlopig zal het daar bij blijven, aangezien Sylvana momenteel in een relatie zit.

De laatste tijd gaan er enkele geruchten dat Sylvana weer vrijgezel is. Over het algemeen verklapt deze mooie dame niet al teveel over haar relatie. Misschien Dumpert Reeten goed in de gaten houden, daar kan nog weleens wat uitlekken 😉

Conclusie

Misschien kende je Sylvana al en heb je in dit artikel veel over haar geleerd. Wellicht heb je haar naam wel eens gehoord en weet je inmiddels alles van onze bekende presentatrice. Omdat we een hoop hebben beschreven, zetten we Sylvana nog even kort in het zonnetje. Dit zijn de redenen waarom Nederland dol op haar is:

 • Zorgzaam –          Niet alleen voor haar directe omgeving, maar ook online!
 • Gedreven –          In haar hobby’s en carrière altijd 100% geven!
 • Familiemens –          Trots op haar familie en omgeving, blij met de steun die ze krijgt!
 • Altijd positief – Volgens Sylvana is het glas halfvol, niet halfleeg!

 

Lees ook eens: