Om sextoys mag je soms best lachen

Al is seks niet iets waar je je om hoeft te schamen, wordt er toch vaak wat lacherig over gedaan als het in gezelschap ter sprake komt. Dat is niet per se omdat we het zo grappig vinden om erover te praten, maar meer doordat we ons er een beetje ongemakkelijk over voelen. Voel je je niet op je gemak, dan heb je al snel de neiging om een beetje te gaan giechelen, of zelfs om grapjes te maken om andere mensen aan het lachen te krijgen. Zo wordt het ongemak voor je gevoel wat kleiner. Is dat erg? Welnee. Door een beetje te lachen wordt het leven een stuk luchtiger, en komen er ongemerkt toch onderwerpen ter sprake waar je anders misschien je mond over zou houden.

Waarom lachen we om seks?

Heb je het weleens met vrienden of vriendinnen over seks? En op wat voor toon gebeurt dat dan? Hebben jullie het er bloedserieus over, of gaat het er wat luchtiger, lacheriger aan toe?

De kans is groot dat dat laatste het geval is. Alhoewel seks op zich niet iets is waar we nu ontzettend om moeten lachen, proberen we de gesprekken die we daarover met anderen voeren om die manier wel een beetje luchtig te houden. Deels uit ongemak over het onderwerp, deels ook omdat we nu eenmaal niet gewend zijn om over dit onderwerp serieuze gesprekken te voeren, en er al snel een geintje van maken. Prima! Als dat de manier is om iets ter sprake te brengen, is het beter dan niets. En een beetje lachen om jezelf en elkaar helpt ook meteen om eventuele problemen waar je op dit gebied tegenaan loopt een beetje te relativeren, want laten we eerlijk zijn, seks moet vooral leuk zijn.

Lachen om toys

Waar we al redelijk vaak lachen om seks, wordt het helemaal lachen, gieren, brullen als er toys bij worden betrokken. Wel eens met een groepje in een sexshop geweest of een party bijgewoond waarbij sextoys bekeken en gekocht kunnen worden? Dan weet je dat het meligheid troef is.

Ook hierbij geldt weer dat daar niks geks aan is. Zie je een bonte verzameling vibrators en andere toys opgesteld, dan werkt dat nu eenmaal al snel op de lachspieren; het is tenslotte niet iets dat je iedere dag ziet. En ook een vibrator bekijken die een wel heel opvallend design of afmetingen heeft, kan heel wat gelach veroorzaken. Niks mis mee. Als je de zaken een beetje luchtig benadert en er vooraf al plezier om kunt hebben, is de kans groot dat je er in bed (samen) lol mee kunt hebben. En een beetje lol kan de seks stukken leuker, relaxter en afwisselender maken.