kapsels mannen kort haar

Kort haar voor mannen die kapsels kort en koel willen houden

Last Updated on: 11th oktober 2023, 08:14 am

Nu de zomer nadert, willen we allemaal het hoofd koel houden. Daarom bespreken we hoe kort haar bij mannen de kapsels kort en koel houden.

Buzz cut kapsel

De Buzz Cut (d.w.z. een geknipt kapsel) zorgt er in wezen voor dat je je haar knipt tot een even lengte of een lagere lengte. Het hele punt van de Buzz Cut is dat je haar rondom het hoofd op een bijna geschoren lengte wordt gehouden. Om je hoofd koel te houden, zal de Buzz Cut het beste werken, want er zal praktisch geen haar zijn. Houd er rekening mee dat, omdat het haar zo kort is, je gemakkelijk je hoofdhuid kunt verbranden. Dus zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème draagt bij je Buzz Cut.

Klassieke crew cut


Een Crew Cut of ronde snit is een kapsel dat min of meer kort taps toeloopt over het hele hoofd. De zijkanten en achterkant lopen taps toe naar de huid. Terwijl de bovenkant van het hoofd taps toeloopt vanaf de kruin. Zodat het haar op de haarlijn van het voorhoofd een beetje smal is. Langer dan de kruin. De randen van het kapsel zijn gladgestreken en gevormd naar de schedel.

Omdat het haar erg kort is, is het niet echt nodig om de Crew Cut te stylen. Je kunt gewoon wat pommade pakken en elke haarlengte die aan de bovenkant overblijft freestylen van het hoofd.

High-and-Tight

kapsels mannen kort haarDe High and Tight is een favoriet kort herenkapsel, simpelweg omdat het kapsel allure geeft. De High and Tight is een militair kapsel dat wordt geassocieerd met de mariniers. En de High and Tight kan nog strakker en smaller worden gemaakt door de hardcore versie. De High and Tight Recon.

Het haar in de High en Tight is geknipt op gelijke lengte van de achter- en zijkanten. Terwijl de bovenkant een paar lengtes hoger is. De randen worden niet gladgestreken, wat het omgekeerde is van de Crew Cut.

Mohawk

Om een Mohawk te krijgen, knipt je al jouw haar aan de zijkant met een zelfde korte haarlengte. Of zelfs zonder haar als je dat verkiest. Waarbij je slechts een strook haar van 2,5 cm breed door het midden van jouw hoofd laat lopen. Vanaf de voorhoofd tot aan de nek. Het haar moet ongeveer 2,5 cm lang zijn.

Zodra je het kapsel voor de Mohawk hebt, dan ga je stylen. Style de Mohawk door het haar in de weggelaten strook naar het midden te richten. Zodat er een kam wordt gevormd; je kunt hiervoor je vingers of een kam gebruiken.

Fade

Simpel gezegd, als je een cool hoofd wilt hebben dat er cool uitziet, kun je beter kiezen voor een Fade-kapsel. De Fresh Prince of Bel-Air droeg een Fade-kapsel gedurende alle seizoenen van de sitcom in de vroege jaren ’90. Maar je kunt er zeker van zijn dat een Fade trendy is, ongeacht het jaar. Het Fade-kapsel wordt bereikt door het haar zo kort te knippen dat het lijkt alsof het in de huid vervaagt. Normaal gesproken kun je het haar hoger (High Fade) of lager (Low Fade) in de huid laten vervagen.

Vraag je kapper gewoon om een Fade en zeg hem dat hij laag moet beginnen. Als je het niet leuk vindt, zeg hem dan dat hij hoger moet gaan. Bij de Fade-kapsel wordt de bovenkant van het hoofd op een geknipte lengte gelaten. Daarom is er geen styling.

Haarproducten voor deze korte herenkapsels

Het is raadzaam om je eerste knipbeurt bij de kapper te laten doen en dan zelf te experimenteren. Toch is het hebben van jouw eigen haarknipuitrusting zeker geen overbodige luxe. Want de meeste kapsels kunnen wekelijks door jezelf worden bijgewerkt zonder dat je naar de kapper hoeft te gaan. Dag in dag uit. Dit zijn de haarstylingtools die ik aanbeveel voor je korte zomerkapsels:

• Een goede tondeuse

• Een even goede zonnebrandcrème

• Haarpommade (voor een strakke styling touch)

•  Haargel (als je de voorkeur geeft aan een hardere kapsellook, goed voor de Mohawk)

• Haarwax (voor een meer kneedbaar kapsel als je wat lengte op de Crew Cut, High and Tight of Fade laat)

Niet alle korte herenkapsels zijn gelijk gemaakt en zien er dus hetzelfde uit. Daarom deze 5 korte kapsels geschetst die er ronduit geweldig uit zullen zien. De Buzz Cut, de Classic Crew Cut, de High and Tight, de Mohawk en de Fade. Je hebt nu toegang tot de juiste informatie, zodat je je gang kunt gaan en een tondeuse kunt kopen. Misschien dat je aanstaande maandag met een Mohawk op het werk kunt verschijnen na een weekend te hebben gefeest.

Over het algemeen werken kortere kapsels voor mannen het beste met een matte finish. En in veel gevallen voegen vervaagde en taps toelopende zijkanten een extra dimensie toe aan je kortere looks. Het zorgt voor een mooi contrast. Als het op styling aankomt zijn waxen en pasta’s met een matte finish voor kortere herenkapsels het best. Je kunt ook een zeezoutspray gebruiken om meer volume en textuur te creëren tijdens de pre-styling.