Dé verzorgingstips voor mannen

Last Updated on: 21st oktober 2022, 03:20 pm

Iedereen wilt er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien. Waar vroeger alleen vrouwen gebruik maakte van producten om hun huid te hydrateren of hun haar te laten stralen, is dit tegenwoordig niet meer zo. Steeds meer mannen duiken de badkamerkastjes in op zoek naar producten die zij kunnen gebruiken om hun lichaam te verzorgen. Maar er worden ook producten speciaal voor mannen gemaakt. Zo zijn er speciale moisturizers voor mannen maar ook baardolie om je baard te verzorgen. Hieronder vertellen we je alle verzorgingstips die jij moet weten!

Je lichaam scrubben

Als we het aan de dames moeten vragen, is scrubben iets wat zij van tijd tot tijd doen. Waarom doen mannen het niet? Scrubben is ideaal om bij te beginnen als je een frisse look wilt creëren. Door te scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen op je lichaam. Door dit te doen voorkom je ook onzuiverheden. Voor de baarddragers onder ons, scrubben helpt ook om het ingroeien van baardharen tegen te gaan, win-win!

Gebruik een moisturizer

Na het douchen en scrubben van je lichaam is het tijd om er weer wat energie in te gooien. Als je lichaam gereinigd is, staan je poriën open en is het tijd om je lichaam te moisturizen. Er bestaan verschillende serums die helpen tegen een vermoeide uitstraling, vettige huid of om onzuiverheden sneller te laten weggaan. Als je vindt dat een serum aanbrengen nog niet genoeg is, kan je gebruik maken van een dag- of nachtcrème. Deze zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Dit is zeker nodig wanneer de koude wintermaanden eraan komen.

Neem de tijd om je af te spoelen

Een goede verzorging begint bij zorgvuldig douchen. Neem daarom ruim 5 minuten om je lichaam grondig te reinigen. Begin bovenaan met je haren en werk vervolgens de rest van je lichaam af. mannen houden van sensatieprikkels, gebruik daarom producten waar mint of yuzu in verwerkt zijn. de ingrediënten hebben geen extra waarde voor je lichaam, echter geeft het wel een extra fris gevoel. Als je tijdens het douchen ook iets wilt doen wat een positief effect op je lichaam heeft, moet je op het einde douchen met koud water. Dit is goed voor je huid en voor je immuunsysteem. Het is natuurlijk niet fijn om je gehele douchebeurt met koud water te doen. Douche daarom eerst warm en de laatste minuut probeer je met koud water te douchen.

Je baard extra aandacht geven

Voor de heren met een baard is het natuurlijk belangrijk dat je hem ook wat extra aandacht geeft. Als je hem niet verzorgd, kan dit een negatieve invloed op je verzorging hebben. Een baard kan namelijk al snel onverzorgd overkomen. Om die reden zijn middelen zoals baardolie in het leven geroepen. Baardolie helpt namelijk de baard te hydrateren, de haren een glans te geven én je kan je baard beter in model brengen. De beste manier om baardolie aan te brengen is door een aantal druppels op je handpalmen te doen en dan eerst van onder naar beneden te vegen en daarna andersom. Zo wordt de huid onder de baard gevoed en kun je de baard in model brengen.

Na het lezen van deze tips weet jij weer hoe jij je lichaam het beste kan verzorgen. Een verzorgd lichaam zorgt voor een verzorgde uitstraling waardoor je een positief effect zult merken op hoe mensen naar je kijken.