Ionity laadpalen gebruiken

Ben je een bestuurder van een elektrische auto en op zoek naar snelle en gemakkelijke oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen? Dan kun je overwegen om gebruik te maken van Ionity laadpalen.

Ionity is een pan-Europees netwerk van HPC-stations (High Power Charging). Met momenteel meer dan 400 locaties in 19 landen. Het bedrijf werd in 2017 opgericht als een joint venture tussen verschillende grote autofabrikanten, waaronder BMW, Mercedes-Benz en Ford. Met als doel een netwerk van HPC-stations op te zetten. Dat het groeiende aantal elektrische voertuigen op de weg zou kunnen ondersteunen.

Ionity-opladersnelheid

Een van de belangrijkste voordelen van het Ionity Charging Network is de snelheid van de opladers. De stations zijn uitgerust met 350 kW laders, die tot de snelste ter wereld behoren. Dit betekent dat je de batterij van jouw voertuig in slechts 30 minuten tot 80% kunt opladen. Afhankelijk van het merk en model van jouw elektrische auto. Vergelijk dat eens met de uren die nodig zijn om op te laden met een standaard thuislader. Het is duidelijk dat Ionity je veel tijd kan besparen op lange reizen.

Ionity oplaadnetwerk

Een ander voordeel van het Ionity Charging Network is de dekking. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 10 locaties in ons land en er komen er steeds meer bij. Dit betekent dat je overal in het land relatief eenvoudig een laadpaal moet kunnen vinden. Daarnaast heeft Ionity samenwerkingsverbanden met verschillende andere oplaadnetwerken. Waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om je voertuig op te laden.

Het gebruik van het Ionity Charging Network is gemakkelijk en handig. Om toegang te krijgen tot de opladers, moet je je aanmelden voor een Ionity-account en een oplaadkaart verkrijgen. Je kunt de kaart vervolgens gebruiken om te betalen voor het opladen bij een van de stations van het bedrijf. Ionity biedt ook een mobiele app waarmee je laadstations in de buurt kunt vinden. Ook kun je er laadsessies starten en stoppen en je laadgeschiedenis bekijken.

Een mogelijk nadeel van het Ionity Charging Network zijn de kosten. Hoewel het bedrijf concurrerende prijzen biedt in vergelijking met andere HPC-netwerken. Toch kunnen de kosten voor het opladen van jouw voertuig nog steeds snel oplopen als je de service vaak gebruikt. Ionity biedt echter verschillende prijsopties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement op basis van betalen kiezen. Of je kunt je aanmelden voor een maandelijks abonnement met een vast aantal laadsessies.

Over het algemeen is het Ionity Charging Network een uitstekende keuze voor EV-rijders die behoefte hebben aan snelle oplaadopties. Met zijn snelladers maakt het bedrijf het gemakkelijk om jouw voertuig opgeladen en klaar voor gebruik te houden. Ongeacht waar je je in het land bevindt. Als je een EV-rijder bent, bekijk dan zeker het Ionity Charging Network en kijk hoe het voor jou kan werken.

Gebruik en Ionity-oplaadpunt – een stapsgewijze handleiding

Klaar om het Ionity Charging Network te gaan gebruiken om jouw elektrische voertuig op te laden? Hier is een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van een Ionity-laadstation:

• Meld je aan voor een Ionity-account en verkrijg een laadpas. Om het Ionity Charging Network te gebruiken, moet je je eerst aanmelden voor een account op de website. Tijdens het registratieproces wordt je gevraagd om enkele persoonlijke gegevens te verstrekken. Waaronder jouw naam, adres en betalingsgegevens. Nadat je het registratieproces hebt voltooid, ontvang je een oplaadkaart per post.

• Zoek een laadstation. Het Ionity Charging Network heeft momenteel meer dan 10 locaties in het land. En er komen er steeds meer bij. Je kunt de website of mobiele app van het bedrijf gebruiken om het dichtstbijzijnde laadstation voor jou te vinden. De app geeft ook informatie over de beschikbaarheid en het type laders op elke locatie.

• Sluit je EV aan en begin met opladen. Eenmaal bij een laadpaal aangekomen parkeer je je EV in een van de daarvoor bestemde laadplekken. Zoek vervolgens de laadkabel en connector voor jouw voertuig en sluit deze aan op het oplaadpunt. Je moet jouw Ionity-oplaadkaart gebruiken om het laadproces te starten en te betalen voor de elektriciteit die jij gebruikt.

• Bewaak jouw oplaadvoortgang. De laders van het Ionity Charging Network behoren tot de snelste ter wereld, met een maximaal laadvermogen van 350 kW. Dit betekent dat je de batterij van jouw voertuig in slechts 30 minuten tot 80% kunt opladen. Afhankelijk van het merk en model van jouw elektrische auto. Je kunt de mobiele app van het bedrijf of het display op het laadstation gebruiken om jouw laadvoortgang te volgen.

• Koppel jouw EV los en koppel deze los wanneer het opladen is voltooid. Wanneer jouw EV volledig is opgeladen, stopt het laadproces automatisch. Op dit punt kun je jouw voertuig loskoppelen en de oplaadkabel loskoppelen. Zorg ervoor dat je de kabel zorgvuldig oprolt en opbergt in de daarvoor bestemde ruimte voordat je wegrijdt.

• Betaal voor je laadsessie. Ionity rekent voor laadsessies af op basis van betalen met jouw Ionity laadpas. De kosten van het opladen zijn afhankelijk van het type lader dat jij gebruikt en de hoeveelheid verbruikte elektriciteit. Je kunt jouw laadgeschiedenis bekijken en voor jouw sessies betalen via de website van het bedrijf of de mobiele app.