Dit zijn de nieuwste elektrische auto’s van 2022

Elk jaar komen er meer elektrische auto’s op de markt. Zo ook komend jaar weer. Wil jij aankomend jaar een elektrische auto aanschaffen? Lees dan even mee met deze blog. Wij hebben de nieuwste elektrische auto’s van 2022 op een rijtje voor je gezet!

Elektrisch rijden is booming. En dat is niet gek, want de mogelijkheden zijn steeds meer eindeloos. Je hoeft niet meer in een klein autootje te rijden als je voor elektrisch wilt, of een dure Tesla. Het wordt steeds gewoner. En dat zie je ook terug in het aanbod elektrische wagens. Laten we eens kijken.

1. Renault Megane Electic

De Renault Megane E-Tech is straks 100% elektrisch. Het wordt een mooie combinatie van een sedan, maar dan met de prestaties van een stoere sportwagen. Precies wat jij wil hebben. Er zit een elektrische motor in van maar liefst 220 pk. Uiteraard zitten er ook nieuwe technologische innovaties in. Denk aan een smart rear view mirror en maar liefst 26 rijhulpsystemen. Je kan spraak-assistentie gebruiken om je Google Maps in te stellen.

Prijs is nog niet bekend, maar de actieradius is 450 kilometer en de accu 60 kWh. Snelladen kan tot maar liefst 160 kWh. Aantal zitplaatsen? Deze auto wordt in april 2022 verwacht.

2. ŠKODA ENYAQ iV

Deze ruime gezinsauto is geweldig om mee onderweg te gaan wanneer je langere stukken wil rijden. Denk aan langere vakanties. Met 3x laden ben je al bijna in Zuid-Frankrijk. Ook heeft hij enorm veel ruimte in de achterbak. Helaas hebben ze geen extra ruimte toegevoegd onder de motorkap, dit zie je wel bij andere elektrische voertuigen. De auto voelt nog best wel zwaar aan in het stuur gedrag. Dit komt doordat hij met zwaardere accu’s werkt. Het voordeel van deze accu’s is echter wel dat je veel langer onderweg kan. Hij heeft een actieradius van 520 km voor de normale versie; de nieuwe Coupe-versie heeft een actieradius tot 545 km. Rij jij veel op de snelweg dan is dit zeker een ideale auto. Ook de voeten ruimte in deze auto is heerlijk en waar je vaak ziet dat je achterin geen ruimte overhoud kan je in deze auto bijna een dansje doen zo ruim is hij.

De nieuwprijs van de ŠKODA ENYAQ iV is vanaf €45.000,-. Hiervoor krijg je veel extra’s en maar liefst een actieradius van 510 kilometer.

3. Opel Combo-e Life

De tweede auto die we je willen laten zien is de Opel Combi-e Life. Deze auto is prachtig ontwerpen en perfect voor jou en je gezin. Je kan er met z’n vijven in en ervaart dan nog de ruimte en het comfort. Daarnaast is deze auto ook veilig doordat er veiligheidssystemen in zitten. En uiteraard is de auto 100% elektrisch. De actieradius is 280 kilometer. Opladen kan straks via een stopcontact, laadpaal of door middel van snelladen en het trekgewicht is 750 kilogram.

4. MG 5 Electric

Dit merk is nog niet zo heel toegankelijk in Nederland. Maar ze zijn hard op weg omdat wél te worden. Zo ook deze volledig elektrische auto in station-vorm. De prijs is nog niet bekend, maar de actieradius wordt straks rond de 400 kilometer. Ook opladen is geen probleem omdat je ‘m straks aan een stopcontact kan zetten, voor een laadpaal kan gaan of kies voor snelladen. Ook deze auto heeft 5 zitplaatsen en een trekgewicht van 500 kilogram. En wil je meer weten over de subsidieregeling die geldt voor elektrische auto’s? Je lees er hier meer over!