Dit moet je weten over vliegen met een drone

Vliegen met een drone wordt steeds meer populair. Maar wat moet je allemaal weten over het vliegen met een drone? Want niet veel mensen weten dat er regels zitten aan het vliegen met een drone. Wij vertellen jou alles in deze blog!

Je gooit misschien weleens een drone in de lucht. Om bijvoorbeeld vette beelden te maken op vakantie of van de omgeving waar je woont. Maar ook zakelijk gezien wordt er steeds meer met een drone vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je een huis probeert te verkopen en een goed beeld wilt vastleggen van de woning.

Wil je goed leren vliegen met een drone? Meld je dan aan bij Droneland Academy. Het is verplicht dat je een vliegbewijs behaalt.

Drones zijn de toekomst. En misschien daarom gelden er sinds 31 december 2020 Europese regels rondom het vliegen met een drone. Dat komt omdat er kans is op een ongeval tijdens het vliegen met een drone. Denk bijvoorbeeld aan wat er gebeurt als er ineens een drone uit de lucht komt vallen. Daarom zijn er regels opgesteld.

Regels rondom vliegen met een Drone

Als je vlieg met een drone moet je dus een vliegbewijs halen. En je moet je drone opgeven bij de RDW. De regels rondom het vliegen met een drone zijn niet direct mals. Zo moet je 16 jaar of ouder zijn voordat je mag vliegen met een drone. Je mag niet vliegen als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar dat kan het zorgen voor gevaarlijke situaties als je hier niet in mee gaat.

Zo moet je ook altijd andermans privacy respecteren. Vliegen en filmen kan alleen als je toestemming hebt om daar te filmen. Je mag ook nooit in de buurt van hulpdiensten vliegen. Denk bijvoorbeeld aan een traumahelikopter. Maar er zijn nog meer regels waar je je aan moet houden.

Wil jij jezelf goed voorbereiden op het vliegen met een drone?

En wil je leren wat wel en wat niet mag? Dan is het goed om op zoek te gaan naar een vliegschool. Daar kunnen ze jou alles leren wat je moet weten om veilig om te gaan met een drone.