Waar besteed je het ultieme jongens weekend?

Dus je bent belast met het plannen van een jongensweekend en de mogelijkheden zijn meer dan een beetje overweldigend. Iedereen heeft een ander budget in gedachten, sommige mensen willen zand en zee, terwijl anderen alleen geïnteresseerd zijn in het aantal cafés dat ze kunnen vinden. Verblijf je in een budgethotel en bespaar je het geld voor bier, of ga je helemaal uit en vergeet je wat je gaat uitgeven?. Als de planning allemaal een beetje te veel wordt, laat ons dan op zijn minst de eerste hindernis voor je uit de weg ruimen – waar ga je heen?

Misschien is de ultieme bestemming voor alleen een jongensavontuur ‘’The City of Lights’’ Las Vegas zelfs al, maar als het idee van een dure langeafstandsvlucht slechts een weekend lang te kort lijkt te zijn, dan vraag je je misschien af,  zo niet in Vegas, waar dan wel? Monaco is veel dichter bij thuis, met alle glitter en met veel meer glamour!

Ga op boten jacht

Dus je hebt besloten om naar Monaco gaan en je hebt zin om een klein beetje cultuur te ruiken voordat je de kroeg bereikt. Port Hercule is een geweldige plek om te beginnen, vooral in die mediterrane zon. Deze haven is een van de weinige natuurlijke diepwaterhavens in de Franse Rivièra en wordt sinds de Romeinse tijd gebruikt. Tegenwoordig vind je hier enkele van de duurste jachten ter wereld, vooral als je toevallig in oktober reist wanneer de Monaco Yacht Show rijken en beroemdheden trekt.

Bekijk Prince Rainier’s Super Cars

Als Port Hercule je behoefte aan duur speelgoed nog niet helemaal heeft genezen, trakteer jezelf dan op een kijkje in de verzameling klassieke auto’s van Prins Rainier. Voor minder dan de kosten van een biertje kun je een kijkje nemen in zijn garages bij meer dan 100 prachtige auto’s, van Bugattis tot Ferraris, tot een aantal verbluffende vintage Amerikaanse modellen, eventuele benzinekoppen zullen positief kwijlen.

Brasserie de Monaco

Als je op jacht bent naar een middag, heb je zin in een drankje, ga dan naar Brasserie de Monaco. In tegenstelling tot de meeste bars in dit deel van de stad, is het bier hier redelijk betaalbaar en alles gebrouwen op het terrein. Ze houden 1000 liter vaten op het terrein, dus alles wordt geserveerd zonder filtratie of pasteurisatie, rechtstreeks aan u. Het eten is hier vers gemaakt en zal de bank niet breken, dus het is helemaal mogelijk om een middag en avond hier weg te stoppen. Verschijn tussen 18:00 en 20:00 uur en ontvang 50% korting op al je drankjes, wat betekent dat je twee keer zo lang op je zonneterras kunt doorbrengen.

Praag

Één van de bestemmingen voor een luid weekend weg is Praag, de feeststad van het Tsjechische Republiek. Bier is hier goedkoper dan water, dus we hebben de brouwerijtours uit deze gids gehaald. Eerlijk gezegd zijn er zoveel die je moeilijk kunt vinden om er geen te vinden. In plaats daarvan hebben we een aantal enigszins afwijkende aanbevelingen gedaan.

Bezoek het LEGO Museum

Wil je je jeugd een beetje herbeleven? Het LEGO-museum in Praag is het grootste ter wereld en biedt onderdak aan meer dan 3000 unieke modellen waarmee je graag herinneringen ophaalt vanaf het moment dat je door de deur stapt. Er zijn veel verschillende themakamers, dus als je als kind van Star Wars hield, dan zou dit de hemel voor jou kunnen zijn. Op dezelfde manier zou hun verzameling van 2000 treinen zowel kinderen als volwassenen de haren op rug krijgen om te bouwen. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen in enkele van de beroemdste herkenningspunten van Praag, herschapen in bakstenen. Als je geïnspireerd bent creatief te worden wanneer er voldoende kansen zijn om je te laten bouwen in de daarvoor bestemde gebieden.

Hemingway Bar

Voor een meer ‘volwassen’ mannenavond, ga dan naar de Hemingway Bar, misschien wel de beste cocktailbar in Praag. De specialistische alcoholcollectie hier is werkelijk verbijsterend met meer dan 200 soorten rum en een gevaarlijk uitgebreide collectie absint. Als je zin hebt in iets minder sterk dan is er een mooie selectie mousserende wijnen, waaronder favoriete Champagnes en speciale opties van kleine producenten. Terwijl de absint-collectie hier ongetwijfeld verleidelijk is, moet je de cocktails niet vergeten – dat is waar ze beroemd om zijn! Ervaren barmannen bieden service die echt ongeëvenaard is en bereidt drankjes met alleen hoogwaardige ingrediënten en verse sappen.