Waarom gaan vrouwen vreemd? Alle redenen op een rij

Last Updated on: 3rd juni 2019, 05:09 pm

Vreemdgaan, is dat wel wat voor vrouwen? Het zijn toch eigenlijk de mannen welke altijd vreemdgaan? Vrouwen kunnen er ook wat van. Het is niet zo, dat het altijd de mannen zijn welke vreemdgaan. Vrouwen fietsen net zo vaak een scheve schaats als mannen. We bespreken graag de verschillende redenen. Het komt uit een onderzoek van meerdere overspelige vrouwen.

Leker in bed

Vreemdgaan op de televisie met de verschillende sites staat vaak in verband met de reden om te genieten in bed. Volgens de onderzoeken wilden de vrouwen graag een orgasme in bed en het meerder malen voelen. Het zou gaan om puur genot en niet om de emotionele band met iemand. Het was puur voor de seks en niet voor de relatie.

Te hoge verwachtingen van de relatie

Veel vrouwen hebben een te hoge verwachting van hun relatie. Ze verwachten een goede minnaar, je beste vriend en top vader. Het zijn veel eisen om aan een enkele persoon te stellen. Vrouwen hebben dit verwachtingspatroon echter wel van hun man en echtgenoot. Wanneer dit niet het geval is dan wordt er gezocht naar compensatie buiten de relatie.

Je mist wat in je relatie

Monogamie is achterhaald volgens verschillende psychologen. Vrouwen missen wat in hun relatie en kiezen er dan voor om daarbuiten wat te zoeken. Het gaat vaak om sex, maar soms ook simpelweg om aandacht. Het verlangen naar intimiteit is ook een reden en nog niet eens zo zeer de sex. De connectie met een geliefde is belangrijk voor ze.

Eenzaamheid van de vrouw

Een vrouw kan zich eenzaam voelen in een relatie. Het kan om verschillende redenen komen. Bijvoorbeeld als de partner fysiek niet thuis is. Hij kan veel weg zijn voor zijn werk. Ook is het mogelijk zo, dat een vrouw zich niet gehoord voelt. Het is dan vaak zo, dat ze buiten de relatie wat gaat zoeken.

Verwaarloosd

Veel vrouwen voelen zich ook de schoonmaakster, oppas en de vrouw achter het fornuis. Ze hebben snel de neiging om vreemd te gaan. Ze gaan op zoek naar iemand, die hun wel waardeert en ze de aandacht geeft waar ze naar op zoek is.

Redenen genoeg

Natuurlijk zijn er altijd wel redenen te vinden om vreemd te gaan. Het is uiteindelijk belangrijk voor de persoon zelf om na te gaan of ze dit wel wil. Wil ze vreemdgaan of niet? Wil ze haar relatie op het spel zetten? Het is natuurlijk beter om over de redenen te spreken om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om de situatie te veranderen. De situatie waarin de relatie op dat moment zit. Het is beter om de relatie te redden voordat het misgaat dan nadat je al bent vreemdgegaan.