Baardgroei stimuleren: dit zijn de opties en tips

Last Updated on: 3rd juni 2019, 05:07 pm

Veel mannen willen graag een mooie baard hebben, sikje of een snor. Het is belangrijk om het natuurlijk de baardgroei wat te bevorderen als het nog niet helemaal zo snel gaat. Er zijn volop opties en mogelijkheden om te gebruiken om een mooier en vollere baard te krijgen. Een gezond leven is een gezonde baard, zegt men weleens. Het is daarom belangrijk om voldoende slaap te krijgen en om gezond te leven. Het is goed om minimaal acht uur per nacht te slapen. Ook is het belangrijk om stress te voorkomen. Stress zorgt namelijk voor het tegengaan van de baardgroei. De stof testosteron is goed voor de baardgroei. Het is een mannelijk hormoon welke vrijkomt bij het sporten en vooral bij krachttraining. Laten we het allemaal nog wat meer bespreken.

De voeding voor meer baardgroei

Het is belangrijk om je levensstijl aan te laten sluiten op je voeding. Het is belangrijk om gezond te eten en om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Kies voor voldoende vitamine C, B6 en E om je haarzakjes goed te laten groeien en om goed voor je huid te zorgen. De aminozuren zorgen voor je haren en spieren.

Baardolie kopen

Je denkt dat baardolie nodig is als je een baard hebt. Het is echter ook goed om het te gebruiken als je jouw baard nog niet hebt. De baardolie stimuleert de haarzakjes om de haren sneller uit te werpen. Wanneer je weinig haar hebt dan is het goed om het te proberen.

Werken met de haren welke je hebt

Wanneer je een dikke volle baard hebt is het belangrijk om hem op de juiste grootte te trimmen. Wanneer je een dunne baard hebt dan is het belangrijk om de baard kort te houden. Blijf het trimmen om zo de kale plekken wat minder op te laten vallen.

Gewoon een stevige kweken

Het is natuurlijk belangrijk om geduld te hebben. Een dikke baard heb je niet in een paar dagen. Je weet zelf hoe snel (of juist niet niet) je baard groeit. Geef het de tijd en houdt het goed bij. Er zijn geen wondermiddelen om het hele proces te versnellen. Wel kun je een paar maatregelen nemen om het haar wat te stimuleren. Ook voor jou zijn er mogelijkheden. We weten zeker, dat je op vele manieren zal genieten van jouw eigen baard. Weet je al wat voor model je het gaat geven?