Toetsenbord schoonmaken: handige tips en maniertjes

Last Updated on: 11th april 2019, 09:44 am

Het is natuurlijk belangrijk om je toetsenbord goed schoon te hebben. We delen graag handige tips en manieren om dit goed te doen met je. Een toetsenbord wordt natuurlijk volop gebruikt. Je snackt wat en er komen kruimels op. Ook kan het zijn, dat je handen niet helemaal schoon zijn en daardoor het toetsenbord smerig wordt. Er zijn vaak chips delen, drank spetters en ook broodkruimels te vinden in het toetsenbord. Het is natuurlijk belangrijk om het toetsenbord goed schoon te houden. Je kunt dit in een paar stappen doen.

Blaas je toetsenbord schoon

Het is mogelijk om het meeste vuil van je toetsenbord af te halen door het op de kop te zetten en zachtjes tegen het toetsenbord te kloppen. Alle viezigheid zal er dan uitvallen. De resten welke je niet direct kunt weghalen kun je wegblazen met een spuitbusje met wat perslucht. Het is heel eenvoudig om hierin te slagen.

Het juiste schoonmaakmiddel

Het is mogelijk om het toetsenbord al aardig schoon te krijgen als je het schoon blaast. Het is ook mogelijk om met een doekje veel vuil weg te vegen. Het is vaak de opgedroogde druppels van de cola of sinas welke nog zijn blijven zitten. Maak het schoonmaakdoekje wat nat en wring het uit. Zorg ervoor, dat je geen water in het toetsenbord of het keyboard laat lekken.

Het toetsenbord afwassen?

Als het toetsenbord echt te vies is dan is het ook mogelijk om het te gaan wassen. Haal het keyboard uit de laptop. Je kunt het eenvoudig demonteren. Haal de plastic delen los. Nu kun je er goed bij. Soms kun je ook heel gemakkelijk de toetsen van het toetsenbord afhalen. Het is echter een hele klus om het goed terug te krijgen. Hierna kun je alles wat van plastic is gaan afwassen. Zorg ervoor dat het weer helemaal afdroogt. Het moet droog zijn voordat je het keyboard weer terugzet. Zet het keyboard weer op de juiste manier in elkaar.

Niets helpt?

Wanneer niets helpt dan is het heel erg simpel om een oplossing te vinden. Je kunt dan namelijk het beste een nieuw toetsenbord gaan kopen. Toetsenborden zijn tegenwoordig niet meer zo duur. Als het toetsenbord dus niet meer goed werkt of het is te vies en te oud dan kun je het gaan vervangen. Wanneer je het op een normale manier nog redelijk kunt schoonmaken is het natuurlijk beter om dit te doen. Het keer op keer kopen van een nieuw keyboard is geen goed idee. Niet voor je portemonnee en ook niet voor het milieu.

Het werkt beter!