Robert Doornbos Vermogen, Vrouw en meer Feitjes

Last Updated on: 11th oktober 2023, 08:28 am

Robert Doornbos is bekend als autocoureur. Hij is een paar jaar actief geweest in de Formule 1 en heeft daarnaast ook nog in verschillende andere autoraces gestreden. Het is een ware coureur en heeft zijn weg omhoog gestreden. Het is mooi om zijn carrière te zien en hoe hij zo ver heeft mogen komen. Graag vertellen we je meer over Robert Doornbos. Waarschijnlijk wist je niet dat hij eigenlijk een tennisser was.

Hij is een keer naar een wedstrijd geweest op Spa van de Formule 1. Hij is in 1998 bij deze wedstrijd geweest. Daarna is hij bij de winnaar van de Formule 1 van 1997 geweest. Hij heeft toen besloten om ook een autocoureur te worden. Hij werd in 1999 vice kampioen in de Opel Lotus klasse. Later reed hij in de Formule Ford en daarna drie jaar in de Formule 3. Hij werd door zijn goede prestaties tweede rijder bij het Arden team. Hij won hier regelmatig. Hij ging later racen voor Jordan in de Formule 1.

Embed from Getty Images

Formule 1 racer

In 2004 debuteerde Robert Doornbos in de Formule 1 van China als testrijder. Hij reed ook in de F3000 kampioenschappen en deed het daar erg goed. In 2005 kreeg hij hierdoor bijna een stoel bij Jordan team. Het ging op het laatste moment niet door en hij bleef de derde rijder en coureur. Het kwam door een wisseling van eigenaars van het team. Natuurlijk jammer, maar begrijpelijk. Toch? Hij deed het echter goed in de testritten.

In 2006 gaat het anders en is hij de derde rijder bij het team van Red Bull Racing. Hij word een van de weinige Nederlandse coureurs in de Formule 1. Nyck de Vries heeft sinds kort ook een aantal races in de koningsklasse gereden. Dat was helaas na 10 races weer verledentijd.

Robert Doornbos reed de laatste drie races van het seizoen en eindigde als twaalfde in China, dertiende in Japan en twaalfde in Brazilië. In 2006 reed hij de Red Bull RB2 met maar liefst 326 kilometer per uur over onze afsluitdijk. Deze was hiervoor compleet afgezet.

In 2007 was hij in beeld bij BMW Sauber om er testrijder en reservecoureur te worden. Het is nooit zo ver gekomen. Hij bleef testrijder bij Red Bull. Hij ging ook de Champcar World Series doen voor Minardi. Hij werd er tweede in de eerste race. Hij was de eerste Rookie na Nigel Mansell (in 1993) welke het podium haalde. Dat resulteerde in de derde plaats in het eindklassement. Hij heeft in verschillende klassen nog door geracet tot aan 2010.

Het vermogen van Robert Doornbos en de liefde

Hier zijn geen exacte cijfers van bekend. Het is natuurlijk interessant om te weten hoe iemand met veel sponsorcontracten het financieel doet. Vaak wordt er veel van het sponsorgeld gebruikt om jezelf in te kopen in een team. Natuurlijk heeft hij gedurende jaren wel wat geld opzij kunnen zetten. Hij is getrouwd met Chantal Bles. Ze hebben samen ook kinderen.

Robert Doornbos

Hij is een uitstekende coureur welke zich vooral buiten de Formule een volop heeft weten te bewijzen en er mooie prijzen heeft weten te winnen.