Truckspotten: een hobby voor mannen met passie

Raak je ook geïnspireerd als je op de snelweg een vrachtwagen ziet? Dan is truckspotten wellicht dé perfecte hobby voor jou. Deze activiteit wint in Nederland steeds meer aan populariteit en brengt enthousiastelingen van alle leeftijden samen. Meer weten? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over truckspotten!

 

Wat is truckspotten precies?

Truckspotten houdt in dat je je opstelt op een viaduct of langs een drukke route, wachtend op het voorbijgaan van opmerkelijke vrachtwagens om deze te fotograferen. Misschien valt je oog op een truck met een uniek design of speciale accessoires, zoals opvallende spatlappen of aangepaste toeters. Maar voor jou heeft elk detail zijn charme, van kleine stickers op de bumper tot de zijgordijnen van de vrachtwagen. Daarom maak je ook vaak foto's van vrachtwagens die je op grote parkeerplaatsen tegenkomt.

 

De beste foto's deel je vervolgens met een community van andere spotters op platforms zoals Facebook of Instagram.

 

Is truckspotten legaal?

Je vraagt je misschien af of vrachtwagens fotograferen zomaar mag. De wet op het portretrecht beschermt namelijk individuen tegen fotografie zonder toestemming en op een foto van een rijdende vrachtwagen is de chauffeur meestal te zien. Toch ligt de wet bij trucks anders; deze worden beschouwd als objecten. Hoewel je soms een glimp opvangt van de chauffeur, zijn deze meestal niet herkenbaar. Om foto's waarop de chauffeur toch duidelijk zichtbaar is online te mogen plaatsen, heb je wel toestemming nodig.

 

Waar vind je truckspotter-merchandise?

Ben je een gepassioneerde truckspotter en wil je je enthousiasme naar de wereld uitdragen? Truckjunkie is de uitgelezen plek voor zowel vrachtwagenchauffeurs op zoek naar functionele accessoires als voor truckspotters die hun liefde voor de vrachtwagen willen uitdrukken. Het assortiment van deze truck shop varieert van praktische items zoals opbergboxen en speciale pennen tot kleding, mutsen, pins en stickers. Ook voor de jongere generatie is er voldoende te vinden.

 

Laat je passie voor vrachtwagens zien en bezoek de website van Truckjunkie.