wintervakantie in Nederland-1

Op wintervakantie in Nederland, 5 tips op een rij

Liever niet helemaal op wintersport naar het buitenland? Ook in Nederland is genoeg te doen voor een wintervakantie. Hier 5 tips op een rij

De winter breekt alweer aan en dit betekent dat de kou zijn intrede doet. Voor velen is het dan tijd om naar binnen te gaan. Maar ook in de winter zijn er genoeg mogelijkheden om er op uit te gaan. Van sauna’s tot een heel winter weekend. Een wintervakantie in Nederland kan heel uitdagend en spannend. 

#1 Outdoor winter weekend 

Wil jij de winter echt volledig ervaren? Waarom zou je dan niet kiezen voor een compleet winterweekend in Nederland. Embrace the winter is een weekend waarin verschillende winterse activiteiten worden aangeboden. Zo ga je met een paddenstoelenexpert op excursie, en ga je natuurlijk paddenstoelen bereiden boven het kampvuur. Daarnaast neem je een ijsbad met een echte instructeur en leer je de winter weer opnieuw omarmen met allerlei andere winterse activiteiten. 

Wil je weten wat je allemaal gaat doen tijdens het Embrace the winter belevingsweekend? Bekijk dan de link hierboven. 

#2 Opwarmen in de sauna

In Lapland doen ze het al jarenlang, maar in Nederland kunnen wij er ook wat van. Zo hebben we grote wellness resorts in Nederland waar je dagen achter elkaar kan genieten. Want waar de winters toch iets milder worden in Nederland kan het nog steeds behoorlijk koud zijn. Bij de Veluwse Bron vind je verschillende soorten sauna’s. Dit resort ligt dan ook lekker centraal in Nederland waardoor je er (bijna) altijd binnen 1,5 uur rijden bent. Een sauna bezoekje hoort toch echt bij een wintervakantie in Nederland. 

#3 Winterkamperen in de natuur

Misschien ken je het al, misschien ken je het nog niet. Maar wat ook steeds meer upcoming is: winterkamperen. Steeds meer campings openen ook in de winter hun deuren voor winterliefhebbers. Gewapend met een mooie tipitent met kachel kan je de hele winter gewoon blijven kamperen. Met een hout gestookte kachel hou je de tent in de winter heerlijk warm. Wil jij weten hoe dit is? Tijdens het Embrace the Winter belevingsweekend staat er een tent klaar om uit te proberen. 

#4 Koudwaterzwemmen, ijsbad workshop

Steeds meer mensen zijn zo gek om in het koude water te duiken! Maar zijn deze mensen wel zo gek? Want de laatste jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar het zwemmen in koud water. Zo was onze Iceman, Wim Hof één van de pioniers op het gebied van koud water zwemmen. Hij combineerde het met ademhalingstechnieken en inmiddels is het uitgegroeid tot iets groots. De onderzoeken zijn namelijk heel positief als het gaat om dagelijks het koude water trotseren. Het zou beter zijn voor je immuunsysteem en je algehele gezondheid. Durf jij de duik in het diepe te nemen? Eigenlijk mag zo’n ervaring niet ontbreken bij een wintervakantie in Nederland. 

#5 Wintersporten bij Snowworld 

Vind je de bovenstaande tips maar weinig inspirerend en wil je gewoon op de ski’s staan? Dan kan je ook in Nederland indoorskiën. Wij kennen namelijk het grootste indoor skidorp van Europa in Landgraaf. Je krijgt echt het gevoel dat je in het buitenland bent wanneer je de skihal instapt. Bij Snowworld bieden ze verschillende arrangementen aan. Zo kan je een heel weekend genieten van de sneeuw, maar ben je niet zo’n sneeuwmonster? Dan ga je toch gewoon een middagje de pistes af?

Meer tips over winterkamperen in Nederland of wintervakantie in Nederland? Lees eens deze blogs die je vindt op andere pagina’s: