Wat zijn de beste kledingstukken om je warm te houden?

Kille wintermaanden en regenachtige dagen: we krijgen het soms zwaar te verduren! Gelukkig kun je je goed kleden tegen deze weersomstandigheden. Uiteraard is het dan wel belangrijk om de kleding die je warm houdt in huis te halen. Wat mag er niet ontbreken aan je selectie?

Truien

Aan enkel een T-shirt heb je niet genoeg in de wintermaanden. Daarbij draag je een warme trui. Ga op zoek naar truien heren in jouw stijl. Denk aan een stoere hoodie, van een zachte sweaterstof. Maar ook een comfortabele wollen trui is een goede optie, om nog warmer te blijven. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoe koud het precies is, als je de trui draagt.

Vesten

Wil je niet altijd maar een trui dragen in de wintermaanden? Wissel de look af met het dragen van een vest. Nog altijd warm, maar toch net weer een beetje anders. Een vest heren is tevens goed te combineren met een leuk T-shirt, als je het vest open draagt of een design kiest met een lage hals. Let op de sluiting van het vest, aangezien deze allesbepalend is voor de look. Van een simpele rits tot opvallende knopen: het is er allemaal te vinden.

Warme broeken

Onder je trui of vest moet je uiteraard ook iets dragen. Ga op zoek naar warme broeken. Je benen bescherm je immers niet zozeer als je naar buiten gaat, zoals een jas dat wel doet. Warme broeken bestaan uit isolerende materialen, zoals wol en stevig katoen. Daarnaast zit het ‘m in de dichtheid van de stof. Een wat dikkere broek biedt meer warmte dan een luchtige, dunne broek.

Winterjas

Ga je naar buiten toe? Dan trek je uiteraard een warme jas aan! Een goede winterjas is essentieel, om je zelfs tegen de meest gure windvlagen te beschermen. Of dat nu een parka, puffer jacket of mantel is, jij kent je stijl het best.

Regenjas

Denk niet enkel aan een winterjas voor aan de kapstok, maar tevens aan een regenjas. Of combineer ‘m: draag een waterafstotende winterjas. Maar voor de afwisseling is het ook aan te raden om beide opties in huis te halen – je kunt de regenjas bijvoorbeeld weer in een andere kleur uitkiezen dan de winterjas. Zo blijven je looks gevarieerd. Draag een kwalitatieve regenjas. Hoeveel regen er ook valt, zo blijf je sowieso droog.

Longsleeves

Is het niet ijzig koud, maar toch nog net te fris voor een T-shirt? Denk er dan aan om een longsleeve te dragen. Zo blijven je armen namelijk nog net wat warmer, wat al veel verschil maakt!

Dikke overhemden

Naast een longsleeve kun je denken aan een overhemd, tevens met lange mouwen. Het voordeel aan het overhemd is dat je ‘m van een wat dikkere materiaalsoort kunt kiezen, om nog net dat beetje extra warm te blijven. Dat zit heerlijk – die kou is voor jou geen punt meer!