Regels voor herenmode

Er zijn al meer dan voldoende regels in het leven. Sommigen zijn er echter om te helpen. Zoals de regels die vertellen hoe je je goed moet kleden.

Natuurlijk spreekt iedereen die een mening over dergelijke dingen heeft uit persoonlijke ervaring , maar wat de één als doorsnee beschouwt is weer avant-garde voor een ander. Dus, als het gaat om kleding, bevindt de schoonheid zich altijd in het oog van de kijker.

Advies

Maar goed advies valt nooit te versmaden en omdat herenkleding steeds rijker en gevarieerder wordt, met steeds meer ruimte voor experimentele en overvloedige stijlen, neemt de trend-bewustzijn toe. In je momenten van verwarring en twijfel kunnen regels je helpen om bij de les te blijven.

Deze ‘regels’ hebben al generaties lang gewerkt. Bovendien hebben ze de neiging om te worden gebruikt voor de voor de hand liggende zaken, zoals een voorkeur voor goede pasvorm, hoge kwaliteit, veelzijdigheid, goede prijs en een oog voor detail.

Er zijn zeker veel meer regels in de herenmode,  dan hier worden gepresenteerd. Sommige van deze heb je misschien al ontdekt voor jezelf. Dat maakt tenslotte deel uit van het plezier van kleding.

Een passend pak

De sleutel hierbij is dat een pak er goed uit moet zien. Let er vooral op of het bij de schouders, borst en de taille past.

Klassiek is het beste en het meest nuttig, donker, twee-knops, single-breasted enmatig in details. Het is niet saai. Een pak is geen uniform.

Het idee is om aan je pak te denken als een manier om je persoonlijkheid mee uit te drukken. De manier waarop je een pak draagt geeft je het verlangde cachet waar je naar zoekt.

Geen angst voor kleur

Of het nu gaat om casualwear of formalwear, geniet van de kleur. De meeste mannen zijn nog altijd bang voor alles dat afwijkt.

Kleur kan ook tijdloos zijn. Een groen pak, bijvoorbeeld, maar ook roze, mosterd en helderdere tinten van blauw zijn modieus, vooral als er sprake is van veelzijdige jaar-ronde tinten die je hele outfit naar een hoger niveau tillen.

Voordeel van jeans

De meest nuttige snit van ’s werelds meest populaire kledingstuk, is dat het taps toeloopt. Het is breder in de dij, dus het is comfortabel, maar versmalt, dus het past goed bij sneakers. De jeans behoren al decennia top de top van de populaire heren broeken.

Het hele genoegen van denim is dat het leeft met de manier waarop je het draagt.

Verzorg  je kleding

Het is het soort advies dat je moeder zou kunnen geven, maar als je geld hebt geïnvesteerd in je kleding, zorg er dan ook goed voor. Gebruik houten hangers voor shirts en schoenen en was je kleren regelmatig en poets je schoenen.

Als het gaat om herenondergoed, zijn er twee regels om te volgen. Je ondergoed is niet de plek om je ‘persoonlijkheid’ uit te drukken en merk ondergoed mist meestal verfijning.