De voordelen van een PVC vloer

Er zijn verschillende goede redenen om een PVC-vloer te kiezen in plaats van alternatieve vloeropties. Om te beginnen is een PVC-vloer gemaakt van een veel sterker materiaal dan traditionele houten of laminaatvloeren; het is veel beter bestand tegen slijtage, het is verkrijgbaar in een grotere verscheidenheid aan stijlen en kleuren en het is een milieuvriendelijke optie. Dus waarom zou je niet overwegen om een PVC-vloer te leggen?

Meer over PVC

Een PVC-vloer, ook wel bekend als vinyltegel of PVC-grasmat, is een door de mens gemaakt product dat bestaat uit een plastic laag tussen twee platen plaatstaal. Om deze vloerbedekking te vervaardigen, wordt PVC gemengd met hars en wordt de bovenste laag plastic afgesneden om de tegels te maken. Deze tegels worden vervolgens behandeld met lijm en olie om ervoor te zorgen dat ze vochtbestendig zijn. In principe zijn PVC-tegels gemaakt om houtvrije alternatieven te creëren voor houten, laminaat- en keramische vloeren.

Waarom een PVC vloer?

Wanneer je vinyltegels overweegt, is een belangrijke factor om te overwegen de duurzaamheid en stevigheid ervan. Een PVC-vloer is ontworpen om zeer slijtvast te zijn, vooral in vergelijking met andere soorten vloeren. Dit betekent dat een pvc-vloer goed bestand is tegen zwaar belopen en jarenlang intensief gebruik kan doorstaan zonder tekenen van slijtage te vertonen. Dit type vloer is verkrijgbaar in een breed scala aan dessins om wat persoonlijkheid aan jouw huis te geven en is verkrijgbaar in zowel gelegde als niet-gelegde stijlen. Dit betekent dat je in staat bent om een uniek ontwerp te creëren dat perfect past bij jouw omgeving.

PVC vloeren van Stile Floors

Er zijn een aantal andere voordelen verbonden aan PVC-vloeren, waaronder het feit dat ze zeer duurzaam zijn en veel langer meegaan dan gelamineerde of houten alternatieven. Ze worden ook geleverd met een aantal verschillende afwerkingsopties, waaronder een verscheidenheid aan verschillende kleuren en vinylpatronen. Ten slotte zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij, doordat ze geen vuil en stof ophopen en vlekken of verkleuren door de werkzaamheden in of om het huis. Zelf een PVC-vloer aanschaffen? Bekijk eens het assortiment met PVC-vloeren van Stile Floors. Zij bieden je verschillende mogelijkheden, zodat jouw woonkamer er prachtig uit gaat zien.