Hoe ziet jouw werkplek er in de toekomst uit? Internet en meer

Last Updated on: 29th november 2022, 10:31 am

Dat er veel veranderd is in korte tijd mag wel duidelijk zijn. Vooral voor ondernemers is er op gebied van tech een hoop veranderd. Daarom zijn wij benieuwd hoe jouw werkplek er in de toekomst eigenlijk uit gaat zien. 

Fictie, zo werden beweringen weg geschilderd die naar voren kwamen in Back to the future. Maar inmiddels lijkt het toch zo dat er behoorlijk veel op basis van Robots gedaan kan worden. Zo bestaan er robots die ervoor zorgen dat je niet meer naar een kassa hoeft, maar alles bij de zelfscan kan doen. Ook op gebied van internet zal dat er allemaal heel anders uit gaan zien op jouw werkplek. We zetten het eens voor je op een rij. 

Internet op je kantoor 

Ondernemingen werken inmiddels allemaal met een cloud. Vooral wanneer je een grote onderneming hebt met veel werknemers is werken via de cloud ideaal. Je slaat gewoon bestanden op via het internet. Hierdoor is het beter beschermd dan wanneer jij het gewoon op je telefoon laat staan. Maar er gaan nog grote veranderingen komen bijvoorbeeld sd wan. Hierbij heb je controle over je gehele netwerk en dit maakt je bedrijfsnetwerk schaalbaar, flexibel en de infrastructuur wordt optimaal gemaakt. Wil je meer weten hierover? Klik dan op: wat is sd wan

Optimaal klimaat op kantoor 

Iets waar we al druk mee bezig zijn is het veranderen van een optimaal klimaat om te kunnen werken. Plantenkunnen hier bijvoorbeeld veel in doen voor op het kantoor. Maar ook door slimme technologieën wordt er gezorgd voor een perfecte temperatuur, de luchtkwaliteit en lichtsterkte. Hierdoor wordt er voorkomen dat werknemers indutten of hun concentratie verliezen. Het is dus beter voor het algemene werkklimaat op kantoor.

Technologie vervangt werknemers 

Het is iets waar veel mensen steeds meer over beginnen te twijfelen. Zal technologie banen werknemers vervangen? Wij denken dat dit niet gaat gebeuren maar dat het werknemers wel zal gaan helpen. Zo kan er efficiënter gewerkt worden waardoor er meer vrijheid ontstaat voor ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan slimme tools op je computer die facturen op orde maken of zorgen voor een snellere boekhouding. Dit zorgt ervoor dat er aanmerkelijk meer tijd over blijft. 

Thuis werken in de toekomst

De verwachting is dat er steeds meer thuis gewerkt kan worden omdat veel zich online afspeelt. Toch is de verwachting ook dat er 1 à 2 dagen op kantoor gewerkt zal worden. Dit heeft te maken met het sociale contact. Veel werknemers hechten hier waarde aan en krijgen hier energie van. Altijd thuis werken zal dus zeker niet de toekomst zijn. 

Agenda’s op elkaar afgestemd

De planning zal steeds handiger en soepeler verlopen door artificial intelligence. Zo een planner niet meer alle agenda’s bij langs hoeven gaan om te zoeken naar de meest ideale tijd en datum voor vergaderingen. Via automatische systemen worden agenda’s op elkaar afgestemd waardoor er ook weer meer tijd zal overblijven voor andere belangrijkere zaken. 

Dit is hoe wij denken dat de toekomst op het kantoor eruit zal gaan zien. Misschien zijn er zelfs al zaken die bij jou op kantoor momenteel al zijn ingevoerd.