Welke kleding moet ik dragen tijdens Kerstmis?

Last Updated on: 19th januari 2023, 12:49 pm

Kerstmis, gezellig de hele dag met vrienden en familie samen zijn. De een zal naar een restaurant gaan in de avond, maar de ander zal s’ ochtends vroeg beginnen met het uitpakken van cadeaus, onder de kerstboom. Hierdoor zul je veel moeten afwisselen als het gaat om je outfit. Dit kan daarom in sommige gevallen zorgen voor een beetje stress. Belangrijk om te weten is dat dat niet nodig is. Doordat er namelijk ontzettend veel verschillende kledingstukken zijn, is er altijd iets over voor jou.

Een foute kersttrui, kan dat?

Op het moment dat je samen met familie en vrienden rond de kerstboom zit, en een ontzettend gezellige avond hebt, dan kun je absoluut een foute kersttrui aantrekken. Zorg er hierbij wel voor dat je niet de enige bent die deze draagt, anders zul je namelijk een beetje buiten de boot vallen. Mocht je uiteten gaan dan zal het niet bepaald gewaardeerd worden als je in een kersttrui gaat. Het is namelijk toch een beetje de bedoeling dat je er zakelijk/ chique uitziet. Maar dat kan ook afhankelijk zijn van het restaurant, er zullen plekken zijn waarbij er geen dresscode geldt.

Casual chic, wat moet ik dragen?

Voor veel mensen zal dit een puzzel zijn. Er wordt namelijk van je verwacht dat je er losjes uitziet maar ook alsof je zojuist meerdere zakelijke meetings hebt gehad. De balans tussen deze twee vinden kan lastig zijn. Zorg ervoor dat je een zakelijk uitziende broek draagt met daarop een overhemd. Om te zorgen voor de casual look is het hierbij de bedoeling dat je de bovenste knoopjes los maakt. Overigens is het ook de bedoeling om rustige kleuren te dragen, denk aan donker blauw, wit, zwart, en de verschillende grijstinten. Een bordeaux rode overhemd kan er ook nog mee door. 

Een semi-formele outfit

Ook hierbij is het weer een groot meng festijn. Mocht het kerstfeest overdag zijn dan raden we aan om te kiezen voor een mooi pak, hierbij zijn de kleuren navyblauw, bruin, crème, lichtblauw en grijs het meest gebruikt. Mocht je geen fan zijn van een volledig pak, dan kun je ook kiezen voor een losse pantalon met een blazer. Dat gecombineerd met een overhemd en nette schoenen zal perfect zijn.

De comfortabele outfit

Iedereen zal blij worden op het moment dat op de uitnodiging staat ‘zorg ervoor dat je comfortabel op het feest bent.’ Dat betekend namelijk dat je met een ‘simpele’ broek met een trui een heel eind komt. Doordat er heel veel in grote maten herenkleding is kun je alle kanten op. Hierbij zou je zelfs die ene foute kersttrui kunnen dragen, die al jaren in de kast naar stof aan het happen is. Spreek dit wel vooraf met iemand anders af, zorg ervoor dat je niet de sjaak bent in die trui. Mocht je graag meer inspiratie op doen, dan kun je altijd bij de Casa moda grote maten gaan kijken!