Meer bewegen op een makkelijke manier?

Meer bewegen op een makkelijke manier?

Dat bewegen goed voor je is, dat weten we allemaal. Het is goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Toch is niet iedereen een geboren sporter. De ene persoon vindt het eenmaal leuker om te sporten dan de ander. Bovendien is het ook belangrijk om op late leeftijd in beweging te blijven. Hiermee verklein je de kans op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Maar met welke activiteiten blijf je makkelijk in beweging? Wij hebben drie tips op een rijtje gezet hoe jij meer kan bewegen op een makkelijke manier. Lees dus snel verder.

Fietsen

Wist je dat fietsen ontzettend gezond is voor je lichaam? In Nederland wordt het fietsen met de met de paplepel ingegoten. We leren onze kinderen van jongs af aan al hoe je moet fietsen. Eerst met zijwieltjes en op later zonder zijwieltjes. Onze wegen zijn bovendien hierop afgestemd met de vele fietspaden die wij hebben in Nederland. Fietsen is niet alleen symbolisch voor ons land, maar is ook nog eens ontzettend gezond. Dankzij de elektrische fiets met lage instap voor ouderen blijf je op latere leeftijd ook nog fit. De lage instap maakt het namelijk makkelijk om van de fiets op- en af te stappen. Op deze manier ben je gelijk met beide benen op de grond. De elektrische fiets lage instap maakt het dus makkelijk om in beweging te blijven. Het fietsen heeft een positief effect op je bloedsomloop. Daarnaast maakt het je bloedvaten sterker en flexibeler. Je kunt dus bewegen op een makkelijke manier, waarmee je ook nog een de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleint. Bovendien maakt het ook lekker je hoofd leeg. Want laten we eerlijk zijn, er is soms toch niets zo fijn als een middagje fietsen in het mooie Nederlandse landschap?

Yoga 

Een andere manier om makkelijk te bewegen is yoga. Deze sport wordt niet voor niets steeds populairder onder zowel de jonge als de oude generatie. Je kunt namelijk je geest en lichaam tegelijkertijd trainen. Volgens deze sport staan je geest en lichaam ook in balans met elkaar. Ervaar jij de laatste tijd veel stress door bijvoorbeeld werk of andere persoonlijke omstandigheden? Probeer eens een les yoga uit. Dit kan zowel thuis als bij een sportschool. Door een lesje yoga ontspan je en let je goed op je ademhaling. Bovendien train je de juiste houding. Vraag je je af waar je begint als je thuis een yoga lesje wilt volgen? Kijk dan eens op YouTube, want hier zijn talloze video’s te vinden. Je hoeft niet per se een duur abonnement af te sluiten bij de sport- of yogaschool. Voordat je het weet ben je minder gestrest en meer ontspannen! 

Traplopen

Wist je dat traplopen een makkelijke manier, maar ook een hele effectieve manier is om fit te blijven? Je verbrandt maar liefst tien calorieën per minuut traplopen. Misschien heb je er niet eerder aan gedacht, maar traplopen is ontzettend goed voor zowel je beenspieren als je conditie. Je doet als het ware continu de welbekende lunge als oefening. Doordat je benen het opnemen tegen de zwaartekracht, kan het na een tijdje uitputtend zijn. Probeer eerst in een rustig tempo jouw trap op te lopen en verhoog het tempo als het je steeds beter afgaat.