zo verwerk je de dood van een ander - met liedjes

De mooiste nummers over de dood

Last Updated on: 26th juli 2018, 01:28 am

De dood is natuurlijk een ontzettend heftig gebeuren, maar niemand zal er aan ontkomen. De enige zekerheid die men is het leven heeft, is dat we het leven niet overleven. Muziek kan ontzettend helpen bij rouw en rouwverwerking en een manier zijn om tot je echte emoties te komen. Vooral mannen zijn niet altijd even goed hierin. Hierbij kunnen nummers, die speciaal gemaakt zijn rondom het onderwerp ‘dood’, je eventueel helpen. In dit artikel sommen we de mooiste liedjes, die gaan over de dood, voor je op.

Take me to the water – Matt Simons & Marco Borsato

In take me to the water (of breng me naar het water) zingen Marco Borsato en Matt Simons in het Nederlands en Engels over iemand die zich overgeeft aan euthenasie, en het afscheid wat hiermee gepaard gaat. 

Mooie dag – Bløf

Volgens BLØF gitarist Peter Slager is “Mooie Dag” het beste nummer wat de band heeft uitgebracht. Velen denken dat het nummer te maken heeft met het overlijden van BLØF-drummer Chris Götte in 2001, maar heeft in werkelijkheid te maken met het overlijden van de schoonvader van Peter Slagter. “Het nummer gaat over euthenasie. Niet over zelfmoord, wat veel mensen denken. En niet over Chris”, aldus slachter.

Tears in heaven – Eric Clapton

Toen het zoontje van succesvolle gitarist Eric Clapton overleed door in een appartement in Manhatten uit een raam vanaf de 53e verdieping te vallen, waren ouders Eric Clapton en Lory Del Santo beland in een regelrechte nachtmerrie. Clapton heeft niks over het ongeluk gezegd, tot hij het nummer ‘Tears in Heaven’, uitbracht, als ode aan zijn zoontje (4).

 Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borstato

In 2003 bracht Marco Borsato het nummer ‘Afscheid nemen bestaat niet’ uit, die in meerdere hitlijsten de nummer 1 positie haalde, ook in Vlaanderen. Het nummer gaat erover dat zelfs wanneer iemand komt te overlijden, je diegene wel degelijk nog bij je kunt voelen. “Kijk in de lucht, kijk naar de zee, waar je ook zult lopen ja ik loop met je mee”.