Duimring voor een man: goed idee?

Sieraden zijn voor mannen wat ingewikkelder dan voor vrouwen. Waar vrouwen tegenwoordig rondlopen met allerlei gepiercede gaatjes in hun oor, ringen en armbanden, zijn er volgens de maatschappij een aantal andere regels voor mannen. Mannen dragen over het algemeen een stuk minder sieraden en wanneer ze deze dragen, moeten ze vaak ook ‘mannelijk’ zijn. Niet voor niets zeggen velen dat het horloge het enige sieraard voor een man is. 

Toen was er ineens de duimring die de revue passeerde. De ring, die vaak wat groter en breder is dan ringen om je andere vingers, zijn zoals je waarschijnlijk al wel verwacht had, geschikt voor je duim. De meningen zijn erover verdeeld, want erg praktisch zou het niet zitten, maar het ziet er zeker cool uit. Is deze ring ook geschikt voor mannen?

En of! Duimringen zijn soms júist geschikt voor mannen. Ze zijn breder dan normale ringen en daarmee direct een stuk stoerder. Je kunt natuurlijk kiezen voor een ring met kleur en/of print, maar aan te raden is om een ring te kiezen met niet al te veel poespas. Zo past hij namelijk gemakkelijk bij veel outfits en kun je hem eigenlijk overal bij dragen.

Kortom, vrees als man niet dat je enkel een horloge kunt dragen. De duimring is met zijn brede ontwerp zo mannelijk als het maar kan en staat elk manspersoon. Extra tip: maak je duimring wat persoonlijk door voor een zegelring te kiezen. Hier kun je een symbool, letter of zelfs woord in laten zetten.

Disclaimer: niet iedereen denkt er zo over. Volgens sommigen kan een duimring ook wel een beetje fout zijn.

Voorbeeld van mooie duimringen bij beroemde mannen

In Hollywood zijn ook genoeg mannen overstag gegaan, en er zitten erg mooie duimringen bij. Hier een kleine selectie in de vorm van Paul Walker. De acteur is helaas overleden, maar dat heeft vast niet aan zijn stoere duimring gelegen. En in de vorm van Orlando Bloom en Joe Bernthal.

Paul Walker

Bron: Pinterest

Orlando Bloom

Bron: Pinterest

En hier nog eentje met Joe Bernthal.