De Garmin Oregon 700 Review

Last Updated on: 26th juli 2023, 06:35 am

Natuurlijk mag men verwachten dat een hedendaagse GPS snel en exact de locatie weergeeft. Echter, een cruciaal element is de helderheid van het aanraakscherm onder direct zonlicht. In deze Garmin Oregon 700 review zullen we dit alsook andere bevindingen uitvoerig bespreken.

Verpakking en Accessoires

De presentatie en bijgevoegde extra’s van de Garmin Oregon 700 vertonen een karakteristiek minimalistisch ontwerp, wat typerend is voor Garmin. Bij het openen van de doos vind je een standaard USB-kabel, ideaal om de Oregon 700 met een pc of Mac te verbinden, een handige snelgids en een praktische riemclip met karabijnhaak. Alles wat je nodig hebt om direct van start te gaan!

TOPO Kaart en Functionaliteit

Een essentieel aspect voor de Oregon 700 is een degelijke TOPO kaart. Voor deze review heb ik direct de TOPO TransAlpin-wandelkaart in de microSD-kaartsleuf geplaatst, twee volledig opgeladen AA-batterijen toegevoegd, de riemclip bevestigd en ben ik op pad gegaan.Vergelijkbaar met Garmin’s andere outdoor-gadgets, levert de Oregon 700 moeiteloze routebegeleiding op verharde wegen. De navigatie-instructies worden getoond in de vorm van geluidssignalen, tekst en richtingspijlen, die naar eigen voorkeur kunnen worden gedempt.

Displaykwaliteit

Het display van de Garmin Oregon 700 heeft een resolutie van 240 x 400 pixels, wat naar moderne maatstaven laag lijkt. Maar in de praktijk is het meer dan voldoende en biedt het juist betere leesbaarheid in zonlicht in vergelijking met eerdere modellen.

Het capacitieve touchscreen, dat bediend kan worden als een smartphone, reageert zelfs zonder druk. Het stevige glaspaneel vertoont uitstekende krasbestendigheid en gaat lang mee.

Behuizing en Toetsen

De Garmin Oregon 700 ReviewDe behuizing van de Oregon 700 heeft een eleganter en platter ontwerp dan zijn voorgangers, wat bijdraagt aan de algehele uitstraling en draagbaarheid. Het rubberen gedeelte zorgt voor extra bescherming, en de twee robuuste knoppen aan de zijkant kunnen geprogrammeerd worden voor verschillende functies.

Gebruikersinterface en Navigatie

De Garmin Oregon 700 kan volledig aangepast worden aan persoonlijke voorkeuren. Er bestaan verschillende symbolen die gemakkelijk in- en uitgeschakeld kunnen worden, net zoals je dat doet op een mobiele telefoon. Bovendien is het mogelijk om deze symbolen naar eigen voorkeur te verplaatsen, waardoor je een gepersonaliseerde ervaring creëert, vergelijkbaar met de flexibiliteit die een smartphone biedt. Daarnaast kunnen aangepaste pictogrammen (“snelkoppelingen”) gemaakt worden om functies gemakkelijk bereikbaar te maken.

De vernieuwde menunavigatie is intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan oudere modellen. Het apparaat herkent automatisch de positie, maar dit kan ook handmatig worden ingesteld.

GPS-Empfang

De Garmin Oregon 700 lokaliseert het apparaat doorgaans binnen 30 seconden na inschakeling, dankzij de “hotfix”-functie. Het apparaat is compatibel met Russische GLONASS-satellieten, waardoor er meer beschikbare satellieten zijn voor plaatsbepaling, vooral in stedelijke gebieden of bergachtige omgevingen.

Batterijduur en Opladen

De Oregon 700 maakt gebruik van een paar AA-batterijen als energiebron, en gedurende de evaluaties presteerden deze uitstekend. Het display kan volledig uitgeschakeld worden om energie te besparen. Bovendien kunnen de batterijen via de USB-kabel opgeladen worden, wat handig is voor onderweg.

Track Opname en Geocaching

Een nuttige functie van de Oregon 700 is de mogelijkheid om tracks gemakkelijk op de kaart weer te geven en in verschillende kleuren weer te geven. Ook kunnen geocaches worden gefilterd op rating en terrein, waardoor het scherm duidelijk en overzichtelijk blijft.

De Garmin Oregon 700 kan ook verbonden worden met een smartphone voor “Live Geocaching”, wat handig is voor het bijwerken van geocache-informatie onderweg.

Conclusie

De Garmin Oregon 700 is een uitstekend GPS-apparaat voor buitengebruik. Het biedt snelle en nauwkeurige positionering, een goed leesbaar display, en een lange batterijduur. De aanpasbare gebruikersinterface en de mogelijkheid voor “Live Geocaching” voegen extra functionaliteit toe aan dit apparaat.

Voor meer informatie over de Garmin Oregon 700, bezoek de officiële website van Garmin.

Interessant artikel? Lees ook eens over het volgende: