Garmin Edge 840 en Edge 840 Solar Review

Last Updated on: 26th juli 2023, 01:56 pm

Garmin heeft zojuist de lancering van de nieuwe gadget namelijk de Edge 840 en Edge 540 fietstrainers aangekondigd. De Edge 840 komt in een Solar-variant met zonnepanelen, maar de meeste veranderingen zijn gericht op de software. Een opvallende functie is de Free-ride ClimbPro, waarmee je kliminformatie kunt krijgen zonder een specifieke route te volgen. Naast software-upgrades zijn er ook hardwarewijzigingen, zoals de overstap naar USB-C en multi-band/dual-frequency GPS/GNSS. In deze Garmin Edge 840 review delen we onze ervaringen met deze nieuwe fietstrainers.

Voordelen Garmin Edge 840 en Garmin Edge 840 Solar

De Garmin Edge 840 en Garmin Edge 840 Solar hebben diverse voordelen ten opzichte van eerdere modellen.

 • Beide modellen zijn uitgerust met een gebruiksvriendelijk touchscreen en knoppen voor een intuïtieve bediening.
 • Een opvallende verbetering is de toevoeging van multi-band/GPS met dubbele frequentie, wat zorgt voor een nauwkeurigere locatiebepaling.
 • Voor de Edge 840 Solar-edities zijn zonnepanelen ingebouwd, waardoor de batterijduur aanzienlijk wordt verlengd en je onderweg kunt blijven zonder je zorgen te maken over lege batterijen.
 • De USB-C-aansluiting maakt het opladen en synchroniseren van gegevens sneller en efficiënter.
 • De vernieuwde gebruikersinterface zorgt voor een verbeterde navigatie en een overzichtelijkere weergave van gegevens.
 • Met de Power Guide race-/trainingstimulatiefunctie kun je je prestaties naar een hoger niveau tillen door gerichte trainingen uit te voeren.
 • Dankzij de ClimbPro Free-Ride-modus kun je nu ook zonder routeplanning genieten van uitdagende beklimmingen tijdens je fietsritten.
 • Het Climb Explorer-dashboard is een handige toevoeging waarmee je eenvoudig nabijgelegen beklimmingen kunt ontdekken en verkennen.
 • Op de Homepage/Dashboard zijn Connect IQ Widget Glances toegevoegd, waarmee je snel toegang hebt tot handige informatie tijdens je fietstocht.
 • Trainingsstatus 2.0 en Koerseisen zijn nieuwe functies die je helpen je voortgang bij te houden en jezelf uit te dagen met doelgerichte trainingsdoelen.
 • Met realtime uithoudingsvermogen tijdens training ben je altijd op de hoogte van je energieniveau en kun je je inspanningen optimaal afstemmen voor de beste resultaten.

Garmin Edge 840 en 840 Solar specificaties

Ontdek nu de nieuwste 2,6-inch touchscreen met verbeterde kleurenfilters en contrastverhouding! Slechts 90 g, dus superlicht en draagbaar. Geniet van tot wel 48 uur batterijduur zonder zonne-energie, en maar liefst 78 uur met zonne-energie. Dankzij de vereenvoudigde Bluetooth-koppeling kunt u gemakkelijk uw telefoon verbinden. Profiteer ook van de gekoppelde sensoroverdracht en activiteitenprofielinstellingen voor een complete ervaring!

Nauwkeuriger in kaart gebracht

De Edge 840 maakt gebruik van multi-band GNSS-technologie, wat zorgt voor verbeterde navigatie in uitdagende omgevingen. Het biedt toegang tot Trailforks, een nuttige app voor fietsers.

Het behalen van persoonlijke doelen

Garmin Edge 840 en Edge 840 Solar Review
De Edge 840 biedt voorgestelde trainingen en Garmin’s Cycling Ability-functie voor het analyseren van sterke en zwakke punten. Het heeft ook Targeted Adaptive Coaching op basis van jouw rijdoelen.

Het monitoren van je inspanning

Haal het beste uit je fietstocht met de Edge 840 en bijbehorende accessoires, waarmee je je inspanningen nauwkeurig kunt volgen. Dankzij naadloze integratie met Garmin smartwatches ontvang je waardevolle welzijnsinzichten, zoals PulseOx, Body Battery en Sleep Score. En met de Real-Time Stamina-functie blijf je tijdens de rit gemakkelijk je inspanningsniveaus bijhouden.

Navigatiefuncties

Garmin Cycle Map en Trailforks-gegevens bieden uitgebreide kaartinformatie voor fietsvriendelijke routes. Trendline Popularity Routing maakt gebruik van ritgegevens van fietsers.

Veiligheids- en volgfuncties

Blijf altijd verbonden, zichtbaar en veilig op de fiets dankzij de integratie van inReach® en Varia™, LiveTrack-functie en Ongevaldetectie.

Conclusie

De Garmin Edge 840 is een compactere versie van de Edge 1040 met dezelfde functieset, een groter scherm en extra knoppen. Het voldoet aan de vraag van gebruikers naar ClimbPro zonder een specifieke route te hoeven volgen. Voor fietsenthousiastelingen die nauwkeurige kliminformatie zoeken, is de fietstrainer een onmisbare keuze.

Voor meer informatie, bekijk de Garmin Edge 840 productpagina.