Auto leasen, Dit zijn alle verschillende opties

Last Updated on: 29th maart 2022, 11:21 am

Een auto leasen is vaak de beste optie voor ondernemers maar ook voor particulieren met een kleinere portemonnee. In deze blog lees je meer over de verschillende opties voor het leasen van een auto.

Jij bent opzoek naar een nieuwe auto, maar je merkt toch dat de prijzen je boven de pet gaan. Dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor een lease optie. Zo kan je een nieuwe of tweedehands goede autorijden zonder dat je in één keer een groot bedrag moet ophoesten. Er zijn alleen zo veel verschillende lease opties. Denk aan Operationele lease, financial lease, shortlease en zelfs occasion lease. Wij vertellen je meer over deze opties, zodat je kan kijken welke het beste bij je past.

Private lease

Een lease optie die de laatste jaren steeds populairder is geworden is toch wel private lease. Zo kan jij privé een goede auto rijden voor een vast bedrag per maand. Je huurt hier als het ware een auto. Bij private lease hoef jij ook niet te zorgen voor een autoverzekering, wegenbelastingen of reparaties. Dit zit allemaal bij de prijs in. Natuurlijk moet je nog wel letten op boetes en je zal zelf je brandstof bij de pomp moeten afrekenen. Voor goede private lease aanbiedingen zie deze website.

Operational lease

Dit wordt ook wel zakelijke lease genoemd en wordt vaak gedaan door bedrijven. Zo hoef jij als bedrijf geen grote investering te doen om indruk te maken op klanten. Het komt daarnaast professioneel over. In veel gevallen kan je zelfs een deal maken in de contractbesprekingen met werknemers. Het is in dit geval soms gunstiger om te gaan voor een operational lease dan wanneer de werknemers met hun eigen barrel naar de klant rijden.

Financial lease

Ook een steeds meer gekozen optie is de financial lease. Hierbij betaal je de auto maandelijks af en is hij na een afgesproken periode van jou. Het voordeel hiervan is vooral de grote uitgave. Soms is je budget gewoon niet toereikend genoeg om te gaan voor een nieuwe auto. Maar door met de leasemaatschappij een deal aan te gaan kan jij met een passende rente toch een nieuwe auto rijden. Deze auto wordt dan ook nog eens van jou na de afbetalingsperiode.

Shortlease

Dit wordt voor bedrijven vaak ingezet wanneer ze in een overgangsperiode zitten en moeten wachten op de nieuwe auto. Zo kan je een kort leasecontract aangaan. Je rijdt dan dus alsnog in een nieuw voertuig maar het contract is maar voor een korte periode. Door particulieren wordt dit ook wel huur genoemd. Voor een vakantie van 3 weken kan je bijvoorbeeld een shortlease contract aangaan.

Occasion lease

Als laatste hebben we de occasion lease. Deze leasecontracten worden vaak alleen aangegaan met particulieren of bedrijven die niet geïnteresseerd zijn in de nieuwste voertuigen. Een leasemaatschappij gaat in de tweedehands markt opzoek naar een voertuig die voldoet aan je wensen. Vervolgens kan je hiervoor een leasecontract aangaan. Vanaf nu werkt het vaak hetzelfde als een financial leasecontract. Dit omdat de leasemaatschappij vaak geen interesse heeft om de tweedehandse auto te houden. Je koopt hem dus op afbetaling.

Wil je niet een auto kopen of leasen? Je kan ook een auto delen. Leer er meer over in deze video.