Goedkope en luxe tweedehands auto kopen? Hier moet je op letten

Wil jij geen nieuwe gewone stadsauto, maar wil jij je collega’s imponeren met een mooie luxe wagen? Dit kan zonder al te veel geld uit te geven.

Wist je dat het mogelijk is om voor een redelijke prijs goedkope en luxe voertuigen te kopen? Je hoeft helemaal geen bakken met geld uit te geven om een luxe auto uit en topsegment te halen. Een aantal eisen waaraan zo’n auto moet voldoen is een luxe uitstraling, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Vaak zijn ze ook nog eens voorzien van geavanceerde technologische snufjes.

Goedkope luxe tweedehands auto’s

Wanneer jij een luxe tweedehands auto kopen wil, dan hebben wij je alvast geholpen door een aantal betaalbare modellen op een rijtje te zetten.

  • Volkswagen Arteon: Extravagant en elegant, hij is het allebei. Ontdek de meest luxe Volkswagen ooit. Bovendien ook verkrijgbaar als Plug-in Hybrid.
  • Mercedes Benz S-klasse: Deze auto is veelvuldig geproduceerd en hij is luxe en hoeft geen eens veel geld te kosten. Toch is hij wel voorzien van allerlei technologische wondertjes en rijd hij als een tierelier.
  • Audi A8: Ook dit model is werkelijk een topper die tweedehands niet veel hoeft te kosten. Zo heb je modellen van 10 jaar geleden al voor minder dan 20.000 euro.
  • Jaguar XJ: Een Jaguar is toch wel het toppunt van luxe. Vooral de bekleding en de uitstraling is bij een Jaguar altijd on point. Maar omdat ze een andere weg zijn ingeslagen bij Jaguar zie je dat deze modellen toch relatief goedkoop over de toonbank gaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goedkope luxe auto

Wij willen je niet voor de gek houden, dus laten we eerlijk zijn over een aantal dingen. Vaak zullen er meer kilometers met een goedkopere luxe auto zijn gereden dan gewoonlijk. Het kan dus zijn dat je met een zo’n twee ton aan kilometers op de teller rondrijden. Ook zien we dat ze vaak goedkoper zijn omdat de motor toch al wel een tijd rondrijd, het kan zijn dat je een keer voor een motorrevisie zal moeten gaan.

De laatste reden dat niet veel mensen voor een tweedehands luxe auto gaan is omdat de verzekering vaak duurder is. Zo wordt de verzekering vaak berekend op de nieuwwaarde van het voertuig.

Benieuwd welke nieuwe auto’s kans maken op de auto van het jaar award? Kijk dan hier