Opzoek naar een leuk cadeau? Dit is waarom games altijd leuke cadeaus zijn

Wij mannen weten wel hoe leuk het is om te gamen, maar gamen is voor iedereen. Wij vertellen je in dit artikel precies waarom jij zou moeten kiezen voor een nieuwe game als cadeau.

Wist je dat gamen heel goed voor je kan zijn. Zo zijn er onderzoeken die dit uitwijzen. Je kan bijvoorbeeld door veel te gamen leren sneller besluiten te maken. Games zijn vaak snel en hierdoor moet jij als gamer ook snel denken. Dit maakt dat jij snel moet beslissen en dit helpt je om ook in het dagelijks leven sneller beslissingen te maken. Dit is één van de redenen waarom een game dus een uitstekend cadeau kan zijn. Wij geven er in dit artikel nog veel meer.

Een gezamenlijk cadeau geven

Wij houden ervan om dingen samen te doen. Vaak zijn games gericht op één persoon. Maar bij games kan je kiezen voor gezelschapsspellen. Denk aan het spelen met meer controllers op bijvoorbeeld de Xbox. Weet je niet welk spel je moet kopen, dan kan je paysafecard online kopen en kan de gelukkige zelf een game uitkiezen. Misschien moet je hem of haar wel vertellen dat het dan leuk is om iets te kopen wat hij samen kan doen. Maar soms hoef je hiervoor geen eens iemand naast je te hebben zitten. Je kan namelijk ook online samen spelen. Daarmee komen we gelijk bij het volgende punt.

Nieuwe contacten door te gamen

Wist je dat veel mensen die het lastig vinden om in het dagelijks leven sociaal te zijn en vrienden te maken dit kunnen leren door online te gamen. Bij online spellen kunnen ze andere gamers ontmoeten en hierdoor ook een sociaalnetwerk opbouwen. Vaak kan je ook kiezen om alleen te spelen met mensen uit je eigen land. Zo kan je zelfs met elkaar afspreken in het echt. Wil jij specifiek voor de Xbox een spel kopen, dan heb je hiervoor xbox gift cards. Op deze manier weet je zeker dat er een passend spel wordt gekocht.

Je wordt minder snel oud van games

Ja, je zou het niet zeggen, maar games houden ons jonger. Zo kan iemand van 60 zich ineens weer kind voelen. Doordat ons cognitieve vermogen ineens weer versneld moet denken zie je dat je weer keuzes moeten maken als een jongere. Doordat onze hersenen zich jonger voelen zullen we ons ook automatisch jonger gaan gedragen. Dit werkt niet alleen voor mensen van 60, maar het werkt voor alle leeftijdscategorieën op deze manier.

Verbeteren van je hand-oog coördinatie

Een reden om een game cadeau te doen kan ook zijn omdat je wil dat je kind een betere hand-oog coördinatie krijgt. Wanneer je bijvoorbeeld een spel voor de Wii koopt, dan weet je dat je kind flink in beweging zal zijn. Maar er zijn nog veel meer redenen op een game cadeau te doen, denk aan:

  • Positieve games kunnen depressies tegengaan.
  • Bepaalde games kunnen je fitter en vitaler maken
  • Games kunnen je sneller laten denken

Zo zien je maar dat een game een hoop kan doen voor jou en de mensen om je heen. Geef dus een game cadeau de volgende keer. Wist je trouwens dat online gaming helemaal booming is, zo zijn er zelfs transfers van grote gamers naar verschillende platforms online. Bekijk hier een opmerkelijk verhaal.