Goedkoop Mercedes rijden? Koop een Mercedes a Klasse

Mercedes staat over de hele wereld bekend als betrouwbare en zeer goede auto’s. Wil jij nu ook een Mercedes rijden, maar vind je ze vaak te duur? De Mercedes a Klasse auto’s zijn gemaakt voor iedereen.

De afgelopen jaren zijn er veel verschillende modellen bijgekomen. Zo is de Mercedes gekomen met een off-road 4×4, zijn ze natuurlijk al bekend van de luxere uitvoeringen, maar heb je ook de compactere Mercedes A klasse gekregen. Deze auto’s zijn betaalbaarder waardoor meer mensen Mercedes kunnen rijden. Vaak hebben ze minder opties, maar dat doet niks af aan de motorinhoud en vooral de kracht van de motor. In dit artikel vertellen wij je waarom je zou moeten gaan voor een Mercedes A klasse.

Wat kost een Mercedes A klasse?

Ook de Mercedes A klasse occasion is er in veel verschillende uitvoeringen. Wanneer je extra opties neemt dan zal je natuurlijk meer betalen. De prijzen voor een Mercedes a klasse beginnen rond de €30.000,-. In dit geval heb je geen opties toegevoegd aan je nieuwe occasion. Wanneer je het volledige pakket wil, dan betaal je in totaal €95.000,-. Je hebt dan ook een AMG met 421 pk. Dit is dus echt een beest waarmee jij flink over de snelweg kan scheuren.

Wat kost een autoverzekering voor de A klasse Mercedes?

Ook de kosten van een autoverzekering verschillen natuurlijk enorm. Zo zal je bij de ene autoverzekering misschien wel honderden euro’s betalen in de maand. Maar wanneer je voor de goedkoopste autoverzekering gaat bij de goedkoopste uitvoering kom je rond de €45,- per maand uit. Dit kan flink oplopen. Zo zijn er autoverzekeringen waar je een premie van meer dan € 140,- in de maand moet betalen. Dan wordt het toch echt een duur geintje.

Wat je nog meer moet weten over Mercedes:

De Mercedes A klasse is in de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Vooral doordat hij dus zo goedkoop is. Maar toen hij in 1997 werd geïntroduceerd is dit model bijna gecandeld geweest. Hij kon namelijk over de kop vliegen. Na heel veel werk hebben ze deze problemen verholpen. In 1998 is hij op de markt gekomen en inmiddels is dit model niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Ben je benieuwd naar meer over de Mercedes A klasse? Bekijk dan deze video.