Drie redenen om een grofvuil container te huren tijdens een verbouwing

Plannen voor een grootschalige verbouwing in huis? Dan weet je zeker dat dit heel veel afval gaat geven. De uiteenlopende afstromen zijn bijna niet bij te benen. Verwacht dan ook zeker niet dat jij deze afval zelf constant kan wegbrengen. Dat kost niet alleen heel veel tijd en moeite, maar zal de snelheid van de verbouwing ook nog eens gruwelijk in de weg staan. Dit afval kan bovendien niet al te lang blijven liggen. Je kunt het niet telkens voor het huis storten. Dit zal immers ook de buurt in de weg staan. Daarom is een grofvuil container huren voor de verbouwing een goed idee. Op die manier kun je de afvalstromen beter aan en zal de verbouwing soepeler verlopen.

Nog niet overtuigd? Hier volgen drie redenen om hier nu direct werk van te maken en een grofvuil container te huren voor de verbouwing.

1. Het is goedkoper dan je denkt

“Een grofvuil container huren? Dat kost toch ontzettend veel geld?” Als je dit denkt, dan heb je het gelukkig mis. Een grofvuil container is over het algemeen namelijk goedkoper dan als je zelf constant naar het grofvuil moet rijden. Daarnaast zal je hier dan wellicht ook een busje voor moeten huren en ook bij het grofvuil rekenen ze vaak een bedrag wanneer je hier telkens afval komt brengen. Wanneer je een grofvuil container huurt, heb je enkel die kosten. In de meeste gevallen ben je onder de streep dan een stuk goedkoper uit. Het enige wat je hoeft te doen is een paar meter met een kruiwagen lopen om het afval te storten en dan ben je klaar. Na afloop wordt de container opgehaald en verder heb je er dus geen omkijken meer naar.

2. In alle soorten en maten verkrijgbaar

Het is van tevoren niet exact te voorspellen hoeveel afval er vrij zal komen tijdens de verbouwing. Dit is immers volkomen afhankelijk van de verbouwing en de wijze waarop er gesloopt moet gaan worden. Gelukkig zijn grofvuil containers in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een geschikte container voor jouw klus. Gaat het bijvoorbeeld om tuinwerkzaamheden? Dan volstaat doorgaans een kleinere container dan wanneer je een uitbouw laat maken aan huis.

3. Kan bijna altijd geplaatst worden

Maar hoe zit het nu eigenlijk met vergunningen? Mag je zomaar ruimte in beslag nemen om een afvalcontainer te plaatsen? Ja en nee. In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig omdat de container op eigen grond geplaatst kan worden. Wanneer die mogelijkheid er niet is en hij bijvoorbeeld op de open weg geplaatst moet worden, dan zal hier wél een vergunning voor moeten worden aangevraagd. Zoek dit dus van tevoren uit, zodat je straks niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Of je nu wel of geen vergunning nodig hebt, het is sowieso belangrijk om de buren alvast in te lichten over je plannen. Het overlast zal zo min mogelijk beperkt worden, maar het kan zijn dat zij bijvoorbeeld tijdelijk minder goed voor de deur kunnen parkeren.