Deze sporten kan je binnenkort op de olympische spelen verwachten

Het is bijna zover: dan beginnen de Olympische Spelen weer. Voor veel sportliefhebbers een evenement waar ze tijden naar uitkijken en wat ze, wanneer het er eenmaal is, op de voet volgen. Wij kunnen. Ook niet wachten tot we weer fanatiek voor de televisie te kunnen plaatsnemen om onze favoriete sporten bij de Olympische Spelen te kunnen volgen. Dit jaar zijn er echter wat vernieuwingen die ons direct interesseerden. Daarom bespreken we in dit artikel een paar opvallende sporten sporten je op de komende Olympische Spelen kan verwachten.

Olympische Spelen 2022

Allereerst even een kleine recap: hoe zit het ook alweer met de aankomednde Olynpische Spelen? De Olympische winterspelen van 2022 worden georganiseerd in Beijing, wat de hoofdstad is van China. Het programma start 05 februari, en je kunt de sporten allemaal volgen met een livestream of op je televisie. Er worden 109 verschillende wedstrijden gespeeld. Omdat het de winterspelen zijn kan je ook veel “winter”sporten zoals schaatsen en snowboarden verwachten.

Tafeltennis gemengd dubbel

Een nieuw discipline op de aankomende olympische spelen is tafeltennis. Althans, tafeltennis werd al gespeeld op de Olympische Spelen, maar niet in deze uitvoering. Nieuw is dat de teams gemengd dubbel mogen zijn. Zelf tafeltennis spelen is voor velen een leuke en vermakelijke hobby, maar geloof ons – tafeltennis op de Olympische Spelen is echt wel another cookie, zoals Louis van Gaal dat zou zeggen. Check maar eens hoe het daar aan toe kan gaan qua techniek en snelheid. Dat is bijna niet te vergelijken met hoe dat er op de middelbare school aan toeging.

Turnen – gymnastiek

Een andere sport die je als kind waarschijnlijk vaak hebt beoefend is trampoline springen. Als jouw ouders geen trampoline in de tuin hadden, dan had je vast wel een vriend of vriendin in de buurt die er eentje had waar je af en toe gebruik van mocht maken. Ook de trampoline gaan we op de aankomende Olympische Spelen terugzien. Gymnasten op de trampolines voeren verschillende routines uit met veel salto’s en andere wendingen. De trampolines zijn rechthoekig van vorm en hebben een afmeting van 4,28 bij 2,14 meter. Alleen de beste trampolines worden gebruikt om zeker te weten dat de gymnasten producten van kwaliteit gebruiken.

people sitting on black metal chairs on brown rocky mountain during daytime

Monobob (vrouwen)

Een nieuwe toevoeging aan de olympische winterspelen is de Monobob voor vrouwen. De bobslee sport voor mannen bestond al wat langer, maar nu is het ook tijd voor vrouwen om de uitdaging aan te gaan. Dit is een sprot waarbij je een ijsparcours vol bochten aflegt in een bestuurbare slee met een stroomkuip. Als je denkt dat dit te vergelijken is met hoe je vroeger van een berg kon afsleeën, dan heb je het mis. De snelheid van een bobslee kan oplopen tot ongeveer 150 kilometer per uur! Ja, dat is nog een stuk harder dan je op de Nederlandse snelweg mag rijden.

Kunstschaatsen

Eén van onze favoriete sporten op de winterspelen is kunstschaatsen. Hoewel schaatsen natuurlijk echt een sport is voor Nederlanders, zijn er niet veel bekende Nederlandse sporters die zich wagen aan kunstschaatsen. Dat terwijl het zo’n ontzettende mooie en sierlijke sport is, waar je ontzettend veel techniek voor nodig hebt. Kunstschaatsen is eigenlijk een tussenvorm van schaatsen, turnen en dansen, omdat er tijdens het schaatsen ook ontzettend gelet wordt op de manier van bewegen en de soort sprongen die gemaakt worden. De film I, Tonya, over een beroemde kunstschaatser op de Olympische Spelen was een internationaal succes. Margot Robbie vertolkte de hoofdrol.