Interactieve tv aansluiten? Dit moet je weten

Last Updated on: 3rd maart 2022, 07:34 am

Als je op zoek bent naar een nieuwe televisie, dan heb je waarschijnlijk eerst wat voor onderzoek gedaan. Welke tv sprak jou het meest aan als je keek naar jouw wensen en hoe deze overeenkwamen met de karakteristieken van een bepaald model televisie. Als je dat eenmaal hebt besloten, is het tijd om de televisie te kopen of te bestellen en dan kan er eindelijk tv gekeken worden! Althans… de interactieve televisie moet wel eerst nog geïnstalleerd worden. Weet je niet direct hoe dat moet? Geen paniek, in dit artikel helpen we je een handje op weg. Oók als je niet heel technisch bent aangelegd.

Interactieve tv

Even beginnen bij het begin. Wat betekent interactieve tv? Kort door de bocht betekent het dqt jij bepaalt wat er op televisie is of wordt uitgezonden. Het is niet dat je het zendschema van bepaalde omroepen kunt aanpassen, maar je kunt wel zelf navigeren tussen wat je wilt zien. Stel je voor dat je om tien over acht de tv aanzet voor het achtuurjournaal, dan kun je met één druk op d knop vanaf het begin kijken. Ook kun je On Demand films en series selecteren. Daarnaast kun je verschillende programma’s opnemen en later terugkijken. Zo hoef je dus nooit meer wat te missen.

Interactieve tv installeren

Goed, dan over naar het installatieproces. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Allereerst is het belangrijk om een tv-ontvanger te hebben. Deze kunnen onderling nog verschillen in kwaliteit. De ene tv-ontvanger kan bijvoorbeeld 4K pixels uitzenden, terwijl de andere tv-ontvanger HD kan streamen. Als je gebruik maakt van internet only van Delta, dan kun je als klant gratis een tv-ontvanger bestellen.

De ontvanger installeren

Allereerst moet de ontvanger aangesloten worden op de tv. Dit is niet ingewikkeld, want er wordt een kabel geleverd welke zowel in de televisie als in de ontvanger past.  Het is belangrijk dat de ontvanger van de interactieve tv verbinding heeft met het netwerk. Dit kan een bekabeld netwerk zijn, of internet via een powerline adapter. Ook kun je ontvanger aansluiten op draadloos internet.

turned-on flat screen television

De juiste ingang selecteren

Als je de ontvanger hebt geïnstalleerd, dan is het tijd om ook via de televisie gebruik te maken van de ontvanger. Dit doe je door de juiste ingang te installeren. Je drukt hiervoor op de ‘source’ knop of het icoontje hiervan en selecteert vervolgens HDMI 1 of HDMI 2, afhankelijk van de ingang waar je de ontvanger in hebt geïnstalleerd. Vervolgens kun je aan de slag! Nu kun je beginnen met het kijken van interactieve tv. Er is een grote kans dat er bij de interactieve tv een aparte afstandsbediening is geleverd dus deze kun je gelijk uitpluizen.

Apparaten

Als de interactieve televisie eenmaal is geïnstalleerd, dan kun je dit ook op meerdere manieren kijken dan alleen op de televisie zelf. Zo kun je je favoriete programma’s ook streamen vanaf bijvoorbeeld je laptop, zodat je bijvoorbeeld onderweg in de trein nog dat ene programma kunt terugkijken. Ook via je smartphone of tablet kun je naar jouw interactieve tv kijken, zodat je nooit meer wat hoeft te missen.