Alles wat je moet weten over cryptocoin Cardano en waarom deze groene munt tof is

Last Updated on: 27th december 2021, 11:53 am

Cardano is een van de cryptocurrency die vrij bekend is. Het is tot nu toe de grootste bekendste groene munt en wij vertellen je er alles over.

Wat is Cardano?

Cardano is net zoals Bitcoin en Ethereum een coin in de cryptocurrecy. Deze munt is natuurlijk weer net wat anders dan de rest en heeft dus ook zo zijn eigen voordelen. Cardano is vooral bekend geworden omdat deze munt duurzaam is. Dat wil zeggen, het blockchain-netwerk gebruikt niet het energieslurpende ‘proof of work’-systeem, maar een ‘proof of stake’-systeem. Dat is een veel groener alternatief omdat je maar een duizendste nodig hebt van de energie die nodig is bij een ‘proof of work’-systeem. Het hele netwerk gebruikt ongeveer 6 gigawattuur stroom per jaar terwijl Bitcoin een goede 121.36 terawattuur per jaar verbruikt, blijkt uit onderzoek van Cambridge. Dat is nog al een verschil.

De groene munt

Maar alleen daarom is Cardano niet per se groen. Het helpt een heel stuk, maar Cardano is met name groen op het gebied van duurzaamheid door projecten te voorzien van ontwikkelingsgeld. Cardano wil projecten blijven opzetten en blijven financieren. Dat doen ze door de transactiekosten die ze binnenkrijgen, in die projecten te stoppen. Zo kunnen deze cryptoprojecten blijven doorgaan en gefinancierd blijven, waar het bij andere cryptoprojecten dan vaak spaak loopt op de continuïteit van de geldstroom. Elke keer als jij koopt of verkoopt en transactiekosten betaald, betaal jij dus mee aan die projecten.

Investeren in Cardano

Door te investeren in Cardano doe je dus mee aan al dit soort groene acties en kan je er zelf ook nog een leuk zakcentje aan verdienen. Cardano kopen doe je dus als je verstand hebt van crypto, een beetje winst wil maken en wil investeren in een betere wereld. Daarnaast hoef je niet in je eentje te investeren in Cardano. De mensen achter de coin willen namelijk een sterke community opbouwen. Het aantal volgers van de munt wordt daardoor steeds groter. Ook steeds meer mensen weten van het bestaan van Cardano af en zo blijft de groep groeien. Op de Redditpagina van Cardano zijn al bijna 650 duizend mensen aangesloten. Ze communiceren met elkaar en bespreken allerlei zaken in de cryptocurrency en rondom Cardano. Ook op twitter heeft het Cardano-account al meer dan 1 miljoen volgers. Genoeg mensen om eens te vragen naar hoe het nou allemaal zit.

Een platform om te kopen

Begin je pas net in de crypto’s en wil je voor Cardano gaan? Doe dat dan op een vertrouwd platform zoals anycoindirect.eu waar je zeker week dat je geld veilig is. Dit is een platform dat je helpt met instappen in de crypto’s door alles simpel te houden. Ze hebben een gebruiksvriendelijke website en genoeg reviews zodat je ook weet wat andere gebruikers ervan vinden en wat hun ervaring was. Daarnaast is er ook een up to date infomatiepagina over verschillende coins en de accurate koers. Zo’n helpende hand is af en toe best fijn. Zeker als je net begint in de cryptowereld. Pieken en dalen kunnen zeker in het begin nog spannend zijn. De infopagina sleept je door dit soort twijfelmomenten heen en helpt je verder.