De grootste onzekerheden bij mannen

Het geslachtsdeel blijft voor veel mannen een bron van onzekerheid. De gesprekken over of formaat het verschil maakt blijven gevoerd worden. Het is dan niet zo gek dat sommige mannen zich onzeker voelen over wat ze tussen hun benen hebben. Soms kan dat zo veel twijfels met zich meebrengen, dat een erectie lastig is op te brengen. Dat is natuurlijk jammer, want als het om seks gaat wil je die toch graag hebben.

Oorzaken

Moeizame erecties zijn niet alleen iets voor oude mannen of momenten dat je goed onder invloed van verdovende middelen bent. Het kan ook gebeuren dat je een mentale blokkade hebt. Je kunt dan erectiemiddelen proberen. Een voorbeeld van een erectiemiddel is Kamagra.

Kamagra en sildenafil

In de EU wordt kamagra niet als medicijn erkend, maar je kunt het wel online kopen. Kamagra wordt in India gebruikt als middel tegen erectieproblemen. De werkzame stof in kamagra is sildenafil. Deze stof vind je ook in andere erectiemiddelen. Sildenafil is een PDE-5 remmer. Daardoor stroomt bloed makkelijker naar de penis, waardoor je sneller een erectie kunt krijgen. Daarvoor moet er wel seksuele opwinding zijn. Het is dus niet zo dat als je geen seksuele trigger hebt terwijl je Kamagra gebruikt je alsnog een erectie krijgt.

Andere erectiemiddelen en stoffen

Niet alle erectiemiddelen bevatten sildenafil. Wel bevatten ze allemaal een PDE-5 remmer. Daar zijn dus andere stoffen voor. Vergelijkbaar is bijvoorbeeld vardenafil. Dit is een variant die je wel in de apotheek kunt kopen. Sildenafil en vardenafil zijn een half uur na inname werkzaam en kunnen tot 5 uur daarna werkzaam blijven. Een andere PDE-5 remmer die je in erectiemiddelen kunt vinden is tadalafil. Deze stof blijft tot 36 uur na inname werkzaam. Een stuk langer dus dan sildenafil en vardenafil.

Is het een probleem?

Het niet kunnen krijgen van een erectie is niet altijd een probleem. In die zin dat je geen erectieprobleem hebt als het af en toe niet lukt. Je kan natuurlijk onder invloed van te veel verdovende middelen zijn of je gewoon onzeker voelen. Misschien voel je je zekerder met erectiemiddelen, maar het blijven medicijnen waar je niet te vaak gebruik van moet maken. Je kunt aan de onzekerheid ook op een andere manier werken, bijvoorbeeld open te zijn over je gevoelens en het gesprek aan te gaan. Bespreek met je partner waar je onzeker over bent en waarom. Misschien kan hij of zij dit wel voor je ontkrachten en voel je je al zekerder. Wel kunnen erectiemiddelen gebruiken een eerste stap zijn naar meer zekerheid. Daar is natuurlijk niets mis mee.