4 tips om je interieur een nieuwe sfeer te geven

Wanneer je thuiskomt, wil je je ook echt thuis voelen. Zo’n sfeer in huis is echt heel belangrijk, het is immers je eigen veilige plek waar je een groot deel van de tijd doorbrengt. Met deze vier tips lukt het je gegarandeerd om die sfeer in je huis te brengen.

Kies eens voor interieur posters

De eerste tip is het gebruik van een accessoire waar je misschien niet direct aan denkt: interieur posters. Het zijn posters die in veel verschillende maten, kleuren en prints te verkrijgen zijn en die echt iets kunnen vertellen over de sfeer die je wilt uitstralen. Qua ontwerpen zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt ze zelfs naar een eigen idee laten ontwerpen.

Ben je meer een fan van gewoon een (ouderwets) behangetje aan de muur en ben je benieuwd naar de prijs van een behanger? Kijk dan eens voor overzicht kosten op Zoofy. Superhandig!

Warme kleuren brengen knusheid in je interieur

Het gebruik van warme kleuren in je interieur is een regelrechte hit. Of je het nu laat terugkomen in je meubels, of in de kleur van je muurverf of behang. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld bruin, oranje, oker of (donker)rood. Door deze kleuren te combineren in je interieur creëer je een prachtige look die warmte en knusheid uitstraalt. Ideaal wanneer je na een koude winterdag naar huis komt en in je eigen fijne knusse plek terechtkomt.

Speel met het licht in je interieur

Een belangrijke factor in je interieur is het gebruik van licht. Door juist meer of minder licht in je huis te hebben kun je je eigen sfeer bepalen. Kies je voor een grote lamp zodat je alles kunt zien, of kies je voor een aantal kleine lichtjes die verspreid staan door je woning en een intieme beleving geven? Kijk dus eens naar spotjes waarvan je het licht kan dimmen, en die je geheel naar eigen smaak kunt instellen om zo de sfeer te creëren die jij wenst.

Last but not least: gordijnen!

Een onderdeel waar je misschien helemaal niet aan hebt gedacht als het gaat om het verbeteren van de sfeer in je interieur, is het plaatsen van gordijnen. Door het gebruik van gordijnen kun je namelijk nog meer kleur in je interieur brengen, maar het geeft je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een open of juiste wat dichtere en knusse uitstraling. Net waar jij zin in hebt. Met shutters creëer je bijvoorbeeld een landelijke look. En vind je het vervelend dat mensen bij je binnen kunnen kijken? Denk dan eens aan vouwgordijnen die je zowel van boven naar beneden kan bewegen, als van beneden naar boven. Er is voor ieder wat wils!