Meest voorkomende kleine schades aan de auto. Hoe jij ze zelf repareert

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een auto al helemaal, het kan je van het één op het andere moment overkomen. Maar je kan het vaak ook zelf weer oplossen. In dit artikel lees je hoe jij kleine schades aan je auto zelf repareert.

Grote schades aan je auto ben je voor verzekerd. Let er wel op dat niet elke grote schade verzekerd is, dit hangt af van je verzekering. Er zijn echter kleine schades waar je liever niet steeds voor op en neer gaat naar een schadeherstelbedrijf. Daarom kan je ze ook heel goed zelf weer repareren. We hebben het hier over schades als, krassen, lakschades, een sterretje in je ruit, deuken in je voertuig of anders kleine schades. Met deze handige tips kan jij deze voortaan zelf repareren.

Meest voorkomende kleine schades aan je auto

We hebben het in dit artikel dus niet over kopstaart botsingen of over andere grote ongelukken. Hiervoor zal je toch echt naar de garage moeten. Maar we hebben het over auto krassen verwijderen of andere kleine reparaties.

Krassen en lakschades

Een kras of wat lakschade aan je auto ziet er misschien nu nog onschuldig uit, maar dit kan uitmonden in roest en dat is natuurlijk funest voor je voertuig. Ook gaat de waarde van je voertuig enorm omlaag wanneer jij zichtbare krassen hebt. Tegenwoordig hebben ze hele handige lakpennen die de kleur van jouw lak aannemen. Zo kan je met een beetje invullen zelf je krassen bijwerken en ziet je voertuig eruit als nieuw.

Sterretje in je autoruit

Misschien ken jij de reclames wel waarin ze zeggen: een sterretje wordt een barst. Dit is 100 procent de waarheid. Daarom is het goed om een sterretje nog te herstellen wanneer het een ster is. Bij flinke barst mag jij namelijk officieel geen eens meer rondrijden in je voertuig in verband met je eigen veiligheid. Nu kan je hiervoor handige setjes halen waarmee jij het sterretje zelfstandig kan herstellen. Deze setjes zijn niet duur.

Deukschades

Wist jij dat je zelfs een deuk zelfstandig kan herstellen. Het ligt er alleen wel aan hoe groot de deuk is en op welke plek hij zit. In sommige gevallen zal je namelijk het interieur los moeten hebben om aan de binnenzijde van de deuk te komen. Bij een deuk moet je namelijk aan de andere kant komen. Vaak kan je door hem met beleid uit te deuken voorkomen dat er barsten in de lak ontstaan. Doe dit dus heel voorzichtig

Schades herstellen

In sommige gevallen zal jij de schade niet zelfstandig kunnen herstellen en zal je bij jouw garage langs moeten gaan. Heb jij een grote schade opgelopen na een ongeval? Lees dan hier adviezen en tips.