Dit is waarom je de autoruiten moet blinderen 

Steeds meer automobilisten kiezen ervoor om hun autoruiten te blinderen. Toch zijn er ook nog veel mensen die twijfelen. Behoor jij tot die laatste groep en overweeg je al tijden om de ruiten te blinderen, maar ben je nog altijd niet voor de volle 100% overtuigd? Raamfolie auto laat je natuurlijk niet zomaar plaatsen. Je moet wel echt zeker van je zaak zijn, want het zal de uitstraling van je auto direct compleet veranderen. Het is echter geen verrassing waarom steeds meer mensen overtuigd raken van de noodzaak om hun ruiten te blinderen. Dit heeft namelijk talloze voordelen. In dit artikel kun je lezen waarom het blinderen van de ruiten tegenwoordig zo populair is en waarom dit wellicht voor jou ook de beste keuze is. 

Minder inkijk van buitenaf 

Eén van de grootste voordelen van geblindeerde ruiten is dat er minder inkijk van buitenaf is. Dat betekent ook dat dieven minder kans hebben om toe te slaan. Wees je ervan bewust dat het voor dieven heel spannend is om in te breken. Zij zien hun pakkans iedere keer groter worden. Zeker nu auto’s steeds geavanceerder worden. Daarom is het niet vreemd dat zij er alles aan doen om dat risico te beperken. Dat doen ze bijvoorbeeld door enkel de auto’s te pakken waarbij ze bijna zeker zijn dat de pakkans heel klein is én dat er daadwerkelijk wat te halen valt. 

Wanneer de ruiten van de auto volledig geblindeerd zijn, zal je auto al snel een minder groot doelwit worden. Hierdoor weet de dief immers niet zeker of het de moeite waard is om in te breken. Bovendien kan hij of zij ook geen snelle blik in de auto werpen, maar zal het echt heel zichtbaar in de auto moeten gluren om ook maar iets te kunnen zien. Dat is uiteraard veel te opvallend. Daarom voorkom je dankzij geblindeerde ruiten voor een groot deel de kans op inbraak. 

Beter voor het interieur 

Het laten plaatsen van geblindeerde ruiten bij Carglass is met name een goed idee vóórdat de zomer begint. In de zomer zijn de UV-stralen namelijk op z’n sterkst. Tijdens iedere rit zal het interieur van het voertuig dan ook worden blootgesteld aan grote hoeveelheden UV-stralen. Dat is van nadelige invloed op het gehele interieur. Hierdoor kan bijvoorbeeld kleurverschil optreden in de bekleding. Om het interieur mooi te houden, is het dan ook fijn als de UV-stralen net wat meer worden tegengehouden. Dit doe je met behulp van geblindeerde ramen. 

Minder warm in de auto

Wist je dat geblindeerde ruiten er ook voor zorgen dat het in de zomer koeler blijft in de auto? Hierdoor stap je niet direct een sauna in als je je auto een tijdje in de volle zon hebt geparkeerd, maar blijft de temperatuur heerlijk koel. Dit zorgt er tevens voor dat de airco minder gebruikt zal worden, wat ook weer zal leiden tot een flinke besparing op de brandstofkosten. Win-win!