7 redenen waarom een Iphone beter is dan een Android toestel

Last Updated on: 12th oktober 2022, 03:01 pm

Switchen van een Samsung of Androidtoestel naar een Iphone klinkt als een bold move. Maar wanneer je het eenmaal hebt gedaan, ga je alle voordelen van een Iphone zien. Wij zetten op een rij waarom je voor Iphone zou moeten kiezen. 

‘Bij welk team hoor jij?’ Dit is een veel gestelde vraag op verjaardagen, ‘Iphone of Samsung’. In Nederland horen de meeste mensen onder de 30 bij de Iphone club. Daarboven zie je toch dat er meer een verdeling is. Dit komt omdat vanaf 30 jaar de interesse voor een smartphone toch minder is. Hierdoor maakt het minder uit, maar wanneer jij het beste wil dan ben je toch beter uit bij een Iphone. 

Wil jij meer weten over Iphone? Klik dan op de link. 

Face ID is veilig 

Het had wat voeten in de aarde, maar inmiddels is de Face-ID van de Iphone niet meer weg te denken. Vroeger kon je met een vingerafdruk in je telefoon komen. Zo werkt dit tot op heden nog steeds bij Android toestellen. De Face-ID functie is namelijk zo geavanceerd dat fabrikanten het nog niet hebben kunnen namaken. Daarnaast werkt het ook een stuk sneller dan de vingerafdrukscanner.

Foto’s zijn privé

Bij Apple zijn jouw foto’s echt privé. Bij Android is het namelijk zo dat alle foto’s die je op telefoon hebt gescand kunnen worden. Tegenwoordig willen ze namelijk artificiële intelligentie verbeteren. Bij Iphone doen ze dit ook, maar worden de foto’s gescand op de Iphone zelf. Hierdoor zal Apple dus niet in de kiekjes op de telefoon kunnen kijken. Een groot voordeel ten opzichte van Android.

Verbinden en Hardware 

De hardware van een Iphone is zichtbaar beter dan die van Android toestellen. Dit merk je vooral bij het gebruik van apps die niet door Apple zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een Spotify. Zonder aarzelen speelt hij muziek af, Bij Android modellen wordt er gezegd dat er vaker haperingen zijn. Ook het verbinden met bluetoothapparaten een stuk soepeler verlopen. 

Betrouwbare App Store 

De Google Play Store is er voor apps van Android. Hier download je alle apps, maar het nadeel is dat veel van deze apps niet getest zijn. Bij Apple zullen ze altijd alle apps uitvoerig testen die terecht komen in de App Store. Voor de veiligheid van jouw gegevens en je telefoon is het dus verstandig om de kiezen voor Apple. 

Dictafoon stemverbetering 

Wanneer je veel gebruik maakt van het opnemen van spraakmemo’s voor jezelf, dan heb je bij Iphone de dictafoon. Deze klinkt ontzettend helder door goede stemverbeteringen. Je kan zelf goede opnames maken tijdens een concert, of in de auto. Wanneer je dit wil doen met een Android toestel dan zal je een duidelijk verschil merken. 

Data-assistentie bij de Iphone

Wist je dat Iphone een ontzettend fijne functie heeft waarbij ze het internet versterken wanneer het niet sterk genoeg is. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je op een slechte wifi-verbinding zit. Iphone za dan wifi-assistentie bieden doormiddel van je mobiele data. Hierdoor heb je altijd en overal een goede verbinding. Dit zie je niet bij Android toestellen.