crop worker with tablet against partner with smartphone in cafe

Zakelijk mobiel telefoon abonnement: waar moet je op letten?

Last Updated on: 13th oktober 2022, 12:37 pm

Als ondernemer ben je niet verplicht om een abonnement voor zakelijk mobiel bellen af te sluiten. Het kan wel heel handig zijn. Zo krijg je veel meer inzicht in je mobiele kosten, kan je de kosten gemakkelijker aftrekken van de belasting, kom je in aanmerking voor enkele speciale aanbiedingen die particulieren niet krijgen én beschik je veelal over een speciale klantenservice voor ondernemers. Zo ben je altijd bereikbaar en betaal je nooit teveel. Wie veel zakelijk belt, heeft er dan ook zeker baat bij om een zakelijk mobiel abonnement af te sluiten. Maar waar moet je dan op letten?

Een zakelijke telefoon kiezen

Kies je voor een abonnement met telefoon? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste telefoon te kiezen. Gelukkig is het aanbod bij de meeste providers heel groot. Je kunt zowel voor hele simpele modellen als de nieuwste uitvoeringen kiezen. Ook een iPhone zakelijk is dus geen enkel probleem.

Houd er wel rekening mee dat de abonnementskosten bij een abonnement met toestel logischerwijs hoger liggen dan bij een sim only abonnement. Hier komt wel bij dat veel van deze kosten ook weer afgetrokken kunnen worden van de belasting. Hierdoor ben je met een zakelijk abonnement veelal goedkoper uit dan wanneer je een soortgelijk abonnement particulier af zou sluiten.

Databundel

Naast het toestel is het ook belangrijk om naar het databundel te kijken. Hierbij is het met name van belang om met je eigen verbruik rekening te houden. Hoe gebruik je je telefoon precies? Bel je voornamelijk? Of doe je misschien ook aan videobellen? Dan moet je weten dat je met videobellen heel wat data verbruikt. Als je altijd en overal bereikbaar wilt blijven, is het dus van belang dat je databundel voldoende is voor jouw verbruik.

Als je al een tijdje als ondernemer werkzaam bent, kun je dit waarschijnlijk relatief eenvoudig uitzoeken door je verbruik van de afgelopen maanden erbij te pakken. Zorg ervoor dat je het verbruik iets ruimer inschat. Je bedoeling is hoogstwaarschijnlijk immers om te blijven groeien de komende jaren. Dit kan ook betekenen dat je verbruik verder omhoog zal gaan.

Wil je er zeker van zijn dat je genoeg data hebt? Kies dan voor een databundel van 20 of 25 GB. Dit is eigenlijk altijd wel voldoende. Bovendien ontvang je bij dergelijke bundels ook vaak gratis bellen en sms’en. Dat is natuurlijk ook weer mooi meegenomen.

Vergelijken loont

Er zijn tegenwoordig heel veel providers die abonnementen voor zakelijk mobiel bellen aanbieden. Daarom loont vergelijken zeker. De verschillende aanbiedingen kunnen onderling namelijk wel eens verschillen. Zo kan je veel goedkoper uit zijn door simpelweg een andere provider te kiezen. Neem daarom even de tijd om de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Zo bespaar je soms met gemak enkele tot tientallen euro’s per jaar.

Wist je dat er ook enkele vergelijkingstools online te vinden zijn? Hierbij wordt door de computer zelf de beste aanbieding gezocht. Dat scheelt jou zoekwerk en zo weet je zeker dat je de voordeligste keuze maakt.