5 verduurzamingsmanieren met je bedrijf waar je zelf niet aan had gedacht

We moeten allemaal ons steentje bijdragen om duurzamer om te gaan met het milieu. Wij hebben daarom 5 manieren voor verduurzaming op een rij gezet waar jij niet eerder aan had gedacht. 

In de sportschool, thuis en op kantoor, overal zie je dat er manieren worden gevonden om te verduurzamen. We willen daarnaast allemaal optimaal kunnen genieten. Maar wie zegt dat dit niet samen kan gaan met verduurzaming. Vooral op het kantoor, in de winkel of in het magazijn van jouw bedrijf kan er waarschijnlijk nog wel wat veranderen. Wij hebben 5 slimme trucjes op een rij gezet van bedrijfsverlichting tot isolatie. Wij geven je gouden tips. 

1.    Over op ledverlichting 

Goede bedrijfsverlichting is essentieel, maar veel bedrijven lopen nog mijlen ver achter als het gaat om duurzame verlichting. Zo bespaar je met goede ledverlichting tot wel 80% op energie. Bij de meeste bedrijven staat de verlichting bijna dag en nacht te branden. Dit betekent bakken met geld. Maar met bedrijfsverlichting van FireFly is dat niet het geval. Een voordeel van ledverlichting is dat het lang meegaat, dus je krijgt tot wel 10 jaar garantie wanneer je het door professionals laat instaleren. 

2.    Wat besparen op kantoor

Wees wijs, en ga op een slimme manier om met het watergebruik. Het meeste water dat wordt gebruikt dagelijks komt bij het doorspoelen van het toilet. Je hebt hiervoor slimme investeringen die je kan maken als ondernemer. Zo kan je waterbesparende toiletten instaleren en op de kranen kan je ook een waterbesparende kop zetten. In plaats van 10 liter water per keer dat je doorspoelt wordt het nu gereduceerd naar 3 liter. Dit scheelt dus tot wel 30% aan kostbaar water. 

3.    Katoenen handdoeken 

Wist je dat je per persoon wel meer dan 20 velletjes wc- en handpapier nodig hebt per dag? Dit kan natuurlijk stukken minder. Door te kiezen voor katoenen handdoekrollen bij de wasbakken zorg je er eigenhandig voor dat het papiergebruik gereduceerd wordt. Dit kan je ook weer doortrekken naar het kopieerapparaat. Dus tijd voor punt 4! 

4.    Is afdrukken eigenlijk nog wel nodig? 

Steeds meer bedrijven die connecties hebben met de overheid zijn al helemaal overgegaan op digitaal werken. Maar hoe ver is jouw bedrijf eigenlijk? Want in de wereld waarin we leven is papier om uit te printen toch eigenlijk niet meer nodig. Afdrukken is echt verleden tijd, dus wanneer gaan jullie helemaal digitaal? 

5.    Goede bedrijfskleding

Als bedrijf wil je zorgen voor de juiste uitstralinreg. Daar hoort ook duurzame en goede bedrijfskleding bij. Hier kan je op twee manieren voor zorgen. Onder andere door gebruik te maken van duurzaam textiel, denk aan biologisch katoen of kleding uit gerecyclede materialen. Daarna is het bij de bedrukking essentieel dat je niet bespaart. Want hoe goedkopere bedrukking hoe sneller je bent uitgekeken op die bedrijfskleding. Wees dus slim en kies voor goede en stevige bedrijfskleding. 

Waren dit nu tips waar jij nog niet aan had gedacht als ondernemer? De overheid geeft regelmatig nieuwe tips om jou te motiveren en stimuleren een duurzamer bedrijf te krijgen.