3 tips voor het kopen van een mooi horloge

Last Updated on: 11th oktober 2022, 12:46 pm

Het vinden van een mooi en kwalitatief horloge voor een leuke prijs is niet altijd even makkelijk. Een horloge kan een flinke investering zijn. Dit is het voor veel mensen wel waard, maar het zou zonde zijn als je er na een paar weken of maanden achter komt dat het horloge toch niet naar wens is of dat de kwaliteit simpelweg niet zo goed is. We hebben een paar tips voor je die goed van pas kunnen komen wanneer je op zoek bent naar een nieuw horloge.

Links of rechts?

Er zijn bepaalde basisregels die je aan kunt houden bij het dragen van een horloge. Zo wordt vaak aangeraden om een horloge aan de hand te dragen die niet dominant is. Dit voorkomt dat het horloge in de weg zit als je een handeling verricht met de dominante hand. Het kan bijvoorbeeld tijdens het schrijven er vervelend zijn telkens te blijven haken door het horloge. Het kan nogal wat gedoe voorkomen als je alvast went aan het dragen van een horloge aan de juiste niet dominante kant.

De grootte van de horlogeband

Daarnaast is het van belang dat de band om goed om de pols zit. We zien vaak dat mensen rondlopen met een horloge dat erg strak zit. Dit is helemaal niet nodig. De grootte van de band is goed wanneer de klok op de pols blijft liggen en geen ruimte heeft om te draaien. Dit zou natuurlijk erg onhandig zijn. Houd er ook rekening mee dat je wat ruimte hebt om het horloge te verschuiven. Over het algemeen raden we aan om hier zo’n twee centimeter ruimte voor te rekenen. Als een horloge niet fijn zit, kun je het verschuiven om irritatie te voorkomen. Als een horloge niet goed zit, dan zul je het niet met plezier dragen.

Kies neutraal voor alledaags gebruik

Een ander belangrijk aspect is de uitstraling van het horloge. Als je al meerdere horloges hebt of op zoek bent naar een horloge voor een specifieke outfit dan kun je erg gericht zoeken op kleur en uitstraling. Je kunt iets kiezen van goud of iets met mooie diamanten. Ben je op zoek naar een horloge voor alledaags gebruik? Dan raden we je aan om te kiezen voor een neutrale kleur en basic model. Zo weet je zeker dat een horloge bij de meeste outfits zal passen.

Ben je nog op zoek naar een mooi horloge voor heren? Neem dan eens een kijkje op valmano.nl!