Dit zijn de beste compacte auto’s van dit moment

Ken je die kleine auto’s die overal gemakkelijk kunnen draaien en parkeren? Dat noemen we een stadsauto. Met deze compacte auto lever je wellicht wat ruimte in op het gebied van vervoersruimte. Maar zeker niet op comfort en luxe! In deze blog vertellen we jou wat de beste compacte auto’s van dit moment zijn. Lees je mee?

Wil jij een kleine auto kopen bijvoorbeeld voor je vrouw of vriendin? De stadauto’s die wij in deze blog bespreken zijn wat ons betreft volwaardige gezinsauto’s. Denk aan vijf deuren, genoeg ruimte voor de boodschappen of een hond in de achterbak. En volledig uitgerust met de luxe van vandaag de dag. Denk aan airco en elektrisch bedienbare ruimte!

Deze compacte auto’s zijn vaak ook voor een aantrekkelijk bedrag per maand te leasen. Of kies juist voor lease auto kopen!

Volkswagen up

Dit is waarschijnlijk de meer populaire compacte auto van dit moment! De Volkswagen up voelt absoluut als een grotere auto. Aan de binnenzijde is de auto heel erg ruim doordat het dashboard dicht tegen het voorraam is geplaatst en er gebruik wordt gemaakt van een kortere neus. Je kan daarnaast uit verschillende benzinemotoren kiezen. De bouwkwaliteit, de ruimte en eventueel de keuze voor een elektrische variant maakt deze auto een goede keuze voor in de stad of daarbuiten.

Renault Twingo

Wist je dat bij deze auto de motor achterin ligt? Hierdoor is de auto heel erg wendbaar en rijdt de Twingo heel erg lekker. De auto heeft ook standaard 5 portieren. De kofferbak is compact maar je krijgt er toch gemakkelijk grotere voorwerpen in. Je kan uit heel veel verschillende kleuren kiezen en grafische elementen kunnen op jouw persoonlijke smaak worden afgestemd. De basis editie van deze auto heeft geen elektrische ramen. Dat is dan wel weer jammer! Door de achterwielaandrijving heb je wel weer een goede wegligging.

Hyundai i10

Er is bij deze auto standaard cruise control aanwezig. Deze zeer betrouwbare auto scoort dan ook altijd weer goed in de jaarlijkse peilingen. Je kan met z’n vieren in deze auto zitten. Kies je voor de luxere versie dan passen er 5 mensen in de auto. In de basisversie zit ook geen radio of airco. Als je de luxere i10 kiest ga je wel direct flink vooruit. Denk aan airconditioning, een armsteun en een 8-inch multimediascherm.

Kia Picanto

Een zeer betaalbare auto is de Kia Picanto. Hij is namelijk niet alleen in aanschaf goedkoop, maar ook qua onderhoud is het een betaalbare auto. De ruimte vanbinnen is gigantisch en je krijgt maar liefst 7 jaar garantie bij een nieuw model. Je krijgt de auto altijd met 5 deuren en aan de binnenkant is het model lekker ruim waardoor je genoeg ruimte voor je hoofd en je benen zult hebben. Deze stadsauto is praktisch, zuinig én compact.

Fiat 500

Deze auto is heel erg populair. Al jaren natuurlijk! Dat komt waarschijnlijk mede doordat het zo’n fris en tijdloos model is. Je kan daarnaast kiezen uit veel verschillende soorten motoren en uitvoeringen. Wil je er naar verloop van tijd niet meer in rijden? Dan blijft de restwaarde van de Fiat 500 hoog juist omdat het zo’n populaire auto is.

Benieuwd welke Auto van het Jaar door enkel en alleen vrouwelijke juryleden is benoemd? Je leest het hier!