Huren of kopen van een traplift: wat past jou het beste?

Soms doen er zich situaties voor in je leven, waar je niet zozeer rekening mee gehouden hebt. Het kan namelijk zo zijn dat je tijdelijk thuis moet revalideren van een operatie, of dat je als je wat ouder bent, iets slechter ter been wordt. Een traplift in huis kan dan uitkomst bieden, zodat je toch nog gebruik kunt maken van je hele huis. Maar wat past jou nou het beste? Een tijdelijke optie om een traplift te installeren, welke je huurt? Of misschien is een traplift kopen toch voordeliger, omdat deze standaard in huis blijft. We zetten alles over het huren en kopen van een traplift even voor je op een rijtje.

Traplift huren

Een traplift huren is een goede optie als je deze tijdelijk gaat gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een revalidatie na een operatie zijn. Je kunt advies inwinnen bij een deskundige adviseur welke ook bij je thuis komt om alles door te spreken. Ook wordt meteen de trap opgemeten en bekeken of het gaat om een rechte traplift of een traplift met bochten.

Nadat alles is doorgesproken volgt er een vrijblijvende offerte. Indien akkoord gaat men aan de slag met het op maat maken van de rails en wordt de uiteindelijke plaatsing in overleg met je gepland. Men zal je na plaatsing inlichten over hoe alles werkt, zodat je meteen goed uit de voeten kunt met jouw nieuwe hulp in huis.

Je betaalt een eenmalig starttarief voor het op maat maken van de rails en het plaatsen ervan. Als je een traplift huurt kun je gebruik maken van de 24/7 servicedienst en kun je maandelijks je huurcontract opzeggen. Er zijn kortlopende huurcontracten, wat het wel zo gemakkelijk maakt om alles weer op te zeggen als de traplift niet meer nodig is. Deze wordt na afloop overigens gratig gedemonteerd en afgevoerd.

Traplift kopen

Als je langer gebruik wilt maken van een traplift dan is het wellicht interessant om een traplift te kopen. Dit gaat gedeeltelijk hetzelfde als bij het huren van een traplift. Er komt een adviseur bij je langs welke de trapsituatie zal bekijken en een vrijblijvende offerte voor je zal maken. Indien je akkoord gaat met de offerte wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen over het plaatse van de traplift. Het installeren neemt ongeveer een dagdeel in beslag en uiteraard krijg je na plaatsing een uitgebreide uitleg over hoe alles werkt. Ook hier kun je er vanuit gaan dat alle materialen goedgekeurd en werkend zijn en dat je op een veilige manier gebruik kunt maken van de traplift.