De beste clubs voor een vriendenavond in Rotterdam

Niets is leuker dan met vrienden proosten op het weekend, zeker na een lange werkweek. Nu het uitgaansleven eindelijk weer op gang komt, ga je misschien het liefst weer ieder weekend op stap met vrienden. Toch kan zo’n vriendenavond in Rotterdam nog een behoorlijke uitdaging zijn. Waar vind je de beste clubs? En hoe zit het met parkeren? Gelukkig is parkeren Rotterdam geen probleem, er is voldoende aanbod in het centrum. Naar de clubs moet je soms even zoeken in het verspreide Rotterdam. Om je een beetje op weg te helpen naar de beste clubs in Rotterdam, vind je hier een aantal tips.

Toffler

Toffler is een echte klassieker in Rotterdam. Hoewel de entree in het centrum van Rotterdam staat, is de kans groot dat je er zo voorbij loopt. Toffler is namelijk een ondergrondse club. Deze uitgaansgelegenheid bevindt zich namelijk in een oude metrotunnel. Bij Toffler ben je aan het juiste adres voor een avondje techno of house. Daarnaast organiseren zij ieder voorjaar het Toffler festival.

Maassilo

De Maassilo is een iconische plek in Rotterdam. Gelegen aan de Maashaven kun je hier terecht voor de grotere evenementen of concerten. De Maassilo is gevestigd in een voormalige graansilo, wat zorgt voor een echte rauwe, havenarbeiders sfeer. Dat is juist zo typerend voor de havenstad Rotterdam. Let op: je kunt niet zomaar binnenwandelen bij de Maassilo. Er worden alleen feesten gegeven waarvoor je van tevoren een kaartje moet kopen. Op de 10e verdieping vind je hier ook club Now & Wow.

Club Now & Wow

Tot 2003 was club Now & Wow een begrip in het Rotterdamse uitgaansleven. In 2007 werd de club gesloten, waarna het in 2011 weer terugkeerde als indoor festival. Sinds 2018 is club Now & Wow weer terug als nachtclub. Club Now & Wow biedt ruimte voor onontdekt Rotterdams talent, performance art, mode en humor. De club is gevestigd op de 10e etage van de Maassilo. Omdat er ruimte is voor slechts 1000 mensen per avond, is de club vrij exclusief. Wees er dus op tijd bij.

Stadhuisplein

Zijn jouw vrienden niet zo van de exclusieve avonden en willen jullie gewoon een beetje lol trappen met een biertje in je handen? Dan is het Stadhuisplein de juiste plek voor jullie. Wanneer de avond valt, veranderen de terrassen in een ware stapstraat. Zo kun je in de Skihut bijvoorbeeld terecht voor een ouderwets gezellige avond op de bar. Klaar mee? Ga dan eens bij de buren kijken. Het Stadhuisplein is tenslotte dé plek voor een Rotterdamse kroegentocht.

Annabel

Annabel is hot. De club bestaat nog niet zo heel lang, maar je vindt er nu al de beste artiesten. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot Froukje. Verder kun je er terecht voor de Harry Potter Quiz of terugkerende avonden zoals de Hitfabriek of Tijdcapsule. Dit Rotterdamse poppodium is van alle markten thuis.

Witte de Withstraat

Zoeken jij en je vrienden misschien een iets ‘volwassenere’ avond uit? Dan kun je terecht op de Witte de Withstraat. Hier vind je niet alleen een gezellig biertje op het terras, maar je geniet ook van uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrels. Deze uitgaansstraat is internationaal georiënteerd en gaat door tot in de vroege uurtjes.