Beste tips voor een ontspannen avondje met je partner

Voor een date avond buiten de deur zijn talloze mogelijkheden. Wil je naar de bioscoop, ui eten of cocktails drinken: het is allemaal mogelijk wanneer je de stad in gaat. Echter heb je soms ook zin in een avondje thuis. Misschien omdat je even geen zin hebt in drukte, of omdat je gewoon van de rust thuis wil genieten. Benieuwd naar de leukste tips voor een ontspannen avondje thuis samen met je partner? Wij zetten onze favoriete tips o peen rijtje.

Een comfortabele plek

Iedereen die wel eens in een verhuizing heeft gezeten, weet hoe ongezellig en kil een ruimte kan zijn wanneer er nog geen comfortabele meubels, bijvoorbeeld van Seats and Sofas, in staan. Een comfortabele inrichting kan heel veel doen voor de uitstraling van een ruimte. Een lekkere bank is daarom echt een must. Helaas heb je als koppel vaak het probleem dat maar één iemand op het fijne lig-gedeelte van de hoekbank kan liggen. Daarom zijn U banken de ultieme oplossing voor koppels – zo kunnen jullie allebei lekker langruit onder een dekentje plaatsnemen. Mochten jullie klus tegen lekaar aan willen kruipen op één ligplek, dan is die optie er natuurlijk ook nog.

Thuisbioscoop done right

Een bioscoop van je woonkamer maken zullen mensen vaker doen door simpelweg een film te starten. Maar hoeveel leuker is het om de bioscoopervaring zo echt mogelijk te laten zijn, bijvoorbeeld door alle overige lichten te dimmen, de film te streamen op een groot scherm en jullie telefoons niet te gebruiken? Veel mensen zitten tegenwoordig op hun telefoon terwijl ze naar een film of serie kijken, wat ervoor zorgt dat je veel niet meekrijgt. Spreek eens met je partner af om jullie telefoons in een andere ruimte te leggen en kijk of je de film nu intenser ervaart.

man and woman sitting on floor and about to kiss with lighted candles inside room

Een goede planning

Je denkt misschien: op een ontspannen avondje maakt het niet zoveel uit wat ik de volgende dag nog te doen heb, toch? Toch laat onderzoek zien dat veel mensen op een avond al veel bezig zijn met wat ze de volgende dag moeten doen. Vind jij zondag om 17:00 ook een vervelender moment dan vrijdag 17:00, dan zul je dit waarschijnlijk herkennen. Omdat je in je hoofd al bezig bent met wat er de volgende dag moet gebeuren (een drukke maandag versus een ontspannen zaterdag), zou het goed kunnen dat je op vrijdagavond meer kunt genieten dan op zondagavond. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het plannen van een romantische ontspannen avond. En niet bezig bent met taken van de volgende dag, bijvoorbeeld.

Kaarsen

Het magische aan kaarsen is dat ze altijd een knus gevoel geven. Wil je een situatie intiem en romantisch maken, dan is kaarsen aansteken een hele handige manier om een romantische sfeer neer te zeggen. Als jij en je partner een ontspannen avondje op de planning hebben, zorg dan dat je voldoende kaarsen ingeslagen hebt. Extra tip: kies voor kaarsen met een langere levensduur. De meeste waxinelichtjes zijn na vier uur opgebrand, terwijl er ook waxinelichtjes bestaan met een duur van minimaal acht uur.