Maak van je tuin een relax area met deze tips!

De afgelopen tijd hebben we meer dan genoeg ervaren dat het belangrijk is dat je thuis ultiem kunt genieten. Daarom vertellen we jou in deze blog hoe je van je tuin een relax area maakt. Laten we snel gaan kijken naar onze ultieme tips!

Dit deze hoekjes kun jij realiseren in jouw tuin:

1. Wellnesshoekje

Wist je dat je tegenwoordig een Luxe Finse Sauna in jouw achtertuin kan laten installeren. Op deze manier kun jij heerlijk ontspannen als je bijvoorbeeld een lange werkdag hebt gehad of wanneer je na het sporten je spieren wilt ontzien. Maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een jacuzzi te bouwen in de achtertuin. En vergeet niet een buitendouche te installeren. Meer heb je niet nodig voor jouw wellnesshoek!

Alles weten over de mogelijkheden wat betreft wellness in jouw tuin? Meer informatie vind je hier.

2. Outdoor keuken

Bij ontspannen hoort natuurlijk ook lekker eten. Juist daarom is het leuk om een outdoor keuken te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een grote barbecue, maar eventueel ook een overdekte keuken met alles erop en eraan. Tegenwoordig is alles mogelijk in jou outdoor keuken. Van een oven tot een goedgevulde koelkast. Zodat je niet steeds meters hoeft te maken als je in de tuin bent.

3. Loungeset

Je zal een keer uit de jacuzzi moeten als je wilt genieten van een stuk vlees van de barbecue. Een luxe loungeset maakt het dat jij ook graag in deze hoek van de tuin komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan zithoeken die geinspireerd zijn op Bali, Ibiza of Griekenland. Veel ruimte om te lummelen, schaduw door middel van doeken en heerlijke kussens waar je in weg wilt zakken.

4. Buitenbioscoop

Als de avond valt is het een mooi moment om samen een film of een serie aan te slingeren. Naar binnen? Ho maar! Met een beamer en een groot wit doek of een speciaal scherm kun je in de tuin een buitenbioscoop creëren. Zo gemakkelijk! De vraag is alleen nog welke film jullie op Netflix willen zien.

5. Urban Jungle

Laten we niet vergeten waar een tuin echt om draait: natuur. Of je nu in de stad woont of op het platteland, planten kun je overal laten groeien. Kies planten die passen bij jouw tuin. Heb je een tuin op het zuiden? Dan heb je planten nodig die tegen veel zonlicht kunnen. Meer schaduw? Ook hier zijn speciale planten voor, denk bijvoorbeeld aan varen. Deze blijven ook nog eens het hele jaar door groen. Planten zorgen ervoor dat je ontspant omdat er serotine vrijkomt als we in de natuur zijn.

Aan de slag!

Wie denkt dat een tuin om te relaxen alleen iets is voor de winter heeft het goed mis. Met een paar mooie aanpassingen kun je 365 dagen van het jaar genieten van jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan dekens, vuurkorven en een heater. Hang er nog een paar mooie festivallampen op en je kan optimaal genieten van jouw heerlijke tuin. En sta niet gek te kijken als de hele buurt straks bij jou op de stoep staat!