5 vaderdag ideeën voor de vader die van outdoor houdt

Ben jij opzoek naar een perfect outdoor cadeau voor vaderdag? Dan zit je goed bij dit artikel. Wij beschreven voor jou 6 unieke outdoor ideeën voor jouw vader/partner.

Sinds Covid-19 gaan we steeds meer naar buiten. We hebben opnieuw de natuur ontdekt. Vaders gaan ineens vuurtjes maken in de tuin en willen meer leren over bushcraft en survival. Met de stijgende prijzen voor gas, water en voedsel is het helemaal geen gek idee om vaker de natuur in te gaan. Want ook zonder een supermarkt kan jij overleven! Hier 6 outdoor cadeaus die je daarbij gaan helpen. 

1.    Trekking rugzak 

Goede bepakking is key wanneer jij voor het eerst een survival trip gaat maken. Heeft jouw vader of partner nog geen goede rugzak? Dan is het echt tijd om deze in huis te halen. Er zijn extreem duurzame trekking rugzakken van bijvoorbeeld Fjallraven of Osprey. Maar je kan ook eens kijken bij een legerdump voor mooie trekking rugzakken. Wil je meer weten over een goede rugzak? Kijk dan ook eens op ikwilhiken.nl voor meer informatie over trektochten

2.    Ouder & kind weekend

Waarom vieren wij ook alweer vaderdag? Dat is om te vieren dat we een kleintje hebben. En wat is er mooier dan iets geven om te gaan doen aan jouw partner of vader? Geen suffe cadeaus van de drogist, maar een nachtje samen met z’n kind in het bos. Tijdens vaderdag kan hij een nacht het bos in en gaat hij allerlei dingen leren over de natuur. Een vaderdag outdoor cadeau dat hij zeker wil gaan beleven! 

3.    Dutch Oven met tripot

Alle mannen kan je blij maken met vuur of buiten koken. Wil jou vent het liefst ieder weekend barbecueën in de zomer? Dan is een Dutch Oven iets leuks om als alternatief te geven bij zijn barbecue set. Hiermee kan hij gerechten bereiden boven op de barbecue of op open vuur met een tripot. Je kan kooltjes op de deksel van een dutch oven leggen en heerlijke ovengerechten maken, ‘gewoon buiten’! Een Dutch Oven is daarom echt een tof outdoor cadeau voor vaderdag!

4.    Boek over survival

Leren vuur maken, een eigen shelter bouwen van hout of weten hoe je water kan zuiveren. Dit zijn skills die je allemaal leert wanneer je gaat survivallen. Er zijn veel boeken geschreven over survival, en hoe je kan overleven in de wildernis. Van handboeken tot handige tips. Wil jouw vent steeds vaker het bos in? Of zijn oerinstinct verder ontwikkelen? Dan is een boek met tips over survival misschien wel iets voor vaderdag. 

5.    Een multitool 

Echte mannen hebben altijd een mes opzak. Deze hoeft niet gelijk opvallend aan je broek te hangen, maar in je tas of zak mag hij wel passen. Waarom zou je niet als outdoor cadeau voor vaderdag een multitool geven. Dit is een zakmes met allerlei verschillende functies. Je kent misschien het zwitserszakmes waar ook een bieropener en schroevendraaier in zit. Maar een Leatherman Multitool is veel duurzamer en sterker. Iets dat iedere man eigenlijk standaard bij zich moet dragen. 

Dit zijn een aantal outdoor cadeau ideeën voor vaderdag op een rij. Hiermee weet je zeker dat je vader of partner nog meer van z’n volgende outdoor avonturen gaat genieten.