3 tips voor het kopen van jaloezieën

Ben jij pas verhuisd en ben je nog op zoek naar geschikte raambekleding? Of ben jij wel eens toe aan iets nieuws voor de ramen? Wellicht dat jaloezieën een mooie optie zijn. Jaloezieën zijn ontzettend praktisch en functioneel. Daarnaast passen ze binnen vrijwel iedere interieurstijl. Of je nu een heel strak en modern interieur hebt of juist een wat meer retro stijl, jaloezieën kunnen eigenlijk altijd. Je hebt de keuze uit verschillende opties, van PVC en aluminium tot bamboe en hout, waardoor er altijd wel een geschikte jaloezie voor jouw raam tussenzit. Voordat je jaloezieën gaat kopen, is het echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Dit kan een hoop frustratie voorkomen. Lees daarom eerst even onderstaande drie tips.

Tip 1: laat jaloezieën altijd op maat maken

Het kan misschien heel verleidelijk zijn om een standaard maat jaloezie te kopen, bijvoorbeeld omdat deze in tegenstelling tot de op maat gemaakte variant een stuk voordeliger is. Als je een beetje geluk hebt, kun je hem misschien zelfs wel in de aanbieding kopen, waardoor je jouw raambekleding al helemaal voor een prikkie weet te bemachtigen. Helaas blijkt dit vaak minder goed uit te pakken dan gehoopt of verwacht. Ramen zijn vaak minder ‘standaard’ dan je denkt. Daarom doe je er goed aan om jouw ramen tot op de millimeter nauwkeurig op te meten. Grote kans dat je er dan achter komt dat zo’n standaard maat jaloezie helemaal niet geschikt is. Onze tip is daarom: laat jaloezieën altijd op maat maken. Zo weet je zeker dat de jaloezie niet te smal of te breed is en dat hij dus mooi voor jouw raam zal vallen.

Tip 2: houd rekening met de ophangmethode

Jaloezieën kunnen op verschillende manieren gemonteerd en opgehangen worden. Je kunt hierbij kiezen uit ‘in de dag’ of ‘op de dag’ montage. ‘In de dag’ betekent dat je de jaloezie in het raamkozijn monteert, TUSSEN twee muren in. Bij ‘op de dag’ wordt de jaloezie over het kozijn heen bevestigd, en dus OP de muur gemonteerd naast het raamkozijn. Het is belangrijk om met de ophangmethode rekening te houden, want afhankelijk van de methode waar je voor kiest zul je een smallere (in de dag) of juist bredere (op de dag) jaloezie moeten bestellen. Kom je er niet helemaal uit? Bij RaamDecoratieDeal helpen ze je maar al te graag verder!

Tip 3: stem de lamelbreedte af op de grootte van het raam

Jaloezieën zijn te verkrijgen in verschillende lamelbreedtes. Zo heb je vaak de keuze uit 25 mm, 50 mm en 75 mm lamellen. 25 mm lamellen zijn zeer smalle lamellen die met name geschikt zijn voor kleine ramen. Wanneer je voor een dergelijk raam 75 mm lamellen zou plaatsen, kan het al snel uit proportie ogen. Hetzelfde geldt wanneer je besluit om 25 mm lamellen op te hangen voor een zeer groot raam. Het raam zal dan kleiner ogen dan het in werkelijkheid is. Stem de lamelbreedte daarom altijd af op de grootte van het raam.