Zo bouw je jouw eigen houten veranda

Wie regelmatig met veel plezier buiten wil zitten, kan eens nadenken over een mooie houten veranda. Een veranda voor het huis of aan het huis zorgt ervoor dat je lekker beschut zit. Fijn voor de zomer, maar ook gezellig in de winter! In deze blog vertellen we jou meer over het bouwen van je eigen veranda.

We hadden het net al even over de voordelen van een veranda aan huis. Zo zorgt het ook voor een mooie overgang naar de tuin bijvoorbeeld, of maak er een luxe tuinkamer van. Ook prettig: een veranda aan je woning zorgt ervoor dat je woning meer waard wordt.

Stap 1: creëer een bouwtekening

Uiteraard is stap 1 het uitzoeken en bekijken van welke veranda het beste past bij jouw woning. Hiervoor kun je kant-en-klare veranda’s aanschaffen en opbouwen. Of creëer een veranda door middel van een veranda bouwpakket. Deze bouwtekening is ook de basis van wat je precies allemaal nodig hebt voor het bouwproject. Zorg er ook voor dat je. Alle afmetingen goed op papier hebt staan. Hierdoor gaat de inkoop vaak makkelijker.

Stap 2: eerste pilaren plaatsen

Als je alles hebt opgemeten en de inkopen hebt gestaan kun je uiteraard gaan beginnen met het bouwproces. Vaak begint het bouwen met het opzetten van de pilaren. Door het opzetten van de pilaren zet je goed uit hoe de veranda er straks uit komt te zien.

Stap 3: dwarsbalken

Vervolgens komen de dwarsbalken erbij. Hierdoor worden alle losse pilaren met elkaar verbonden. Daarna kun je er ook voor kiezen om de constructie nog meer te verstevigen door de welbekende schuine balken. Denk ook al goed na over welke dakbekleding je wilt. Zo kan je denken aan een groendak of door rubber te gebruiken. Het belangrijkste is dat het dak waterdicht is zodat het niet gaat lekken.

Dit is uiteraard een hele kleine en korte versie van het bouwen van een veranda. Je kan je ook altijd goed laten informeren door een professional voordat je aan de slag gaat met bouwen. Wil je meer weten over het maken van je eigen veranda? Kijk dan ook even deze video!