Barbecueën als een baas; Zo zorg je voor een geslaagde avond

Het seizoen is weer begonnen, het terras is schoongeveegd, de zon komt lekker door en jouw barbecue staat natuurlijk allang te branden. Tijd om ook jouw grill kunsten weer eens af te stoffen. Kies voor goed gereedschap en geniet van de lekkerste zomeravonden.

Goed gereedschap is de basis

Of je nu een echte grillmeister bent of voor het eerst de barbecue aanraakt, met een verroest kookpitje kun je jouw gasten geen sterrenmaaltijd serveren. Een succesvolle avond begint bij de basis en dat is goed gereedschap. Zorg voor scherpe messen, een fijne grilltang en investeer in een goede barbecue.

Welke BBQ gebruiken?

Voordat je kunt beginnen met grillen, kies je natuurlijk de barbecue die het beste past bij jouw voorkeuren en ervaring. Ga je voor het authentieke grill gevoel met een houtskool barbecue, of kies je liever voor gemak met een handige gasbarbecue? Houd je net als ons van lang tafelen en neem je graag de tijd voor je gerechten? Dan mag onze all-time favourite, de Kamado bbq zeker niet ontbreken in jouw tuin. Met deze barbecue schotel je jouw gasten de lekkerste gerechten voor en heb je ontzettend veel bereidingsmogelijkheden. Naast slow cooking, het grillen van vlees, vis en groenten maak je met de Kamado bbq zelfs verse pizza’s klaar. Zo is er voor ieder wat wils en zullen jouw gasten jaloers zijn op deze robuuste alleskunner.

De juiste vlees bereiding

Heb je de lekkerste stukken vlees ingekocht, dan is het nu eindelijk tijd om jouw grill kunsten te showen. Kies een bereiding die past bij het soort vlees dat je op de barbecue klaar gaat maken. Ga je flink uitpakken met grote stukken vlees, zorg dan voor een goede voorbereiding en neem de tijd tijdens het grillen. Waarom zou je een goede steak niet geweldig maken met een heerlijke steak rub? Met lekkere kruiden en specerijen kun je net het verschil maken, waardoor jij gezien wordt als een échte barbecue baas. Grill de grote steaks indirect, zodat de kerntemperatuur goed warm kan worden. De hamburgers, speklappen en satétjes kun je zonder problemen direct boven de kolen klaarmaken.

Verrassende smaken en bereidingen

Een geslaagde barbecue avond draait niet alleen om een goed stuk vlees of vis, maar ook om verrassende smaakcombinaties en bereidingen. Met een goede barbecue en gereedschap kun je nieuwe dingen uitproberen die je gasten geheid zullen verrassen. Zo kun je ook eens een cast iron pan in de bbq schuiven met heerlijke nacho’s en cheddar kaas. Die geef je hierdoor een heerlijke rooksmaak mee, waardoor je tijdens het borrelen kunt genieten van een lekkere snack.

De perfecte combinaties

Wat is er lekkerder dan een vette hamburger direct van de grill? Juist! Een verse hamburger met een bijpassend speciaal biertje. Maak jouw BBQ gerechten compleet met de lekkerste gekoelde drankjes. Serveer een speciaal biertje bij een hamburger en een frisse witte wijn bij een gegrilde vis. Een barbecue wordt vaak gecombineerd met een biertje en een wijntje, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een verkoelende non-alcoholische cocktail of fruit water uit te schenken. Eigenlijk is niets te gek!