Zwarte Jaloezieën: Een stoere smaakvolle look voor je bachelor pad

Last Updated on: 30th december 2020, 10:50 am

Als man kan het soms best een uitdaging zijn om je huis stijlvol in te richten. Natuurlijk hebben mannen over het algemeen wel gevoel voor smaak, maar niet iedereen heeft ook een voorliefde voor het inrichten van huizen. Als huisinrichting niet helemaal je ding is dan kan het een behoorlijke uitdaging zijn om sommige keuzes te maken, bijvoorbeeld het kiezen van de raamverduistering. Want – ga je voor gordijnen, lamellen of misschien wel jaloezieën? In dit artikel leggen we je uit waarom zwarte jaloezieën misschien wel een heel goed idee zijn.

Stoer

Zwarte topjaloezieen hebben een hele stoere uitstraling. Waar wit gelijk iets zachts en romantisch uitstraalt, steekt zwart hier juist tegen af. Daarnaast geven zwarte jaloezieën een industriële look af en passen ze zowel in een huis met industriële huisstijl als in een huis met een strakke inrichting.

Verduistering

Zwart absorbeert alle kleuren licht en daarmee werkt het als een uitstekende verduisteringskleur. Daarnaast werken houten jaloezieën, in tegenstelling tot jaloezieën van kunststof, heel natuurlijk als het gaat om lichtinval. Daarnaast zijn de lamellen van een jaloezie makkelijk verstelbaar, waardoor je de lichtbundels precies zo kunt instellen zoals jij dat wil. Zo kies je automatisch voor de meest optimale lichtinval.

two orange and red high-rise buildings

Customizen

De houten jaloezieën zijn precies zo te bestellen zoals jij ze zou willen hebben. Je kunt kiezen voor brede lamellen, waardoor de jaloezieën inde kozijnen wat grover ogen, of juist voor smalle lamellen, waardoor de jaloezie een wat verfijndere uitstraling krijgt – it’s up to you. Zo geven zwarte jaloezieën je direct de mogelijkheid om veel in je inrichting vanaf het begin zelf te ontwerpen. Zo is er altijd voor ieder wat wils!

Jaloezieën op maat

Omdat niet elk kozijn dezelfde maat heeft, is het ook mogelijk om jaloezieën op maat te bestellen. Vaak bestaan er een aantal standaardmaten, en je hebt grote kans dat daar de afmeting van jouw kozijn bij zit. Is dat echter niet zo, dan zijn jaloezieën op maat een mogelijkheid. Over het algemeen bieden raamdecoratie aanbieders zeer goede service op dit gebied, dus schroom niet om hen om advies te vragen!